Élet-Stílus

Az életéért küzdött az egyetemista, miután ledöntött egy üveg whiskyt

24.hu
24.hu

2016. 01. 08. 15:41

Miután a kórházban magához tért, orvosai arról faggatták, meg akarta-e ölni magát.

A fiatal amerikai lány a napokban töltötte a 21. életévét – amikortól legálisan fogyaszthat alkoholt az Egyesült Államokban – ám ahelyett, hogy egy kocsmában, olcsó sörtől alaposan lerészegedett volna, Holly Lottritz szolid vacsorát szervezett, ahol mindössze egyetlen pohár bort fogyasztott.

Az újságírónak tanuló egyetemista szülinapja alkalmából még egy nyílt levelet is, melyben az alkohol veszélyeire igyekszik felhívni a kortársai – és mindenki más – figyelmét. A levelet felkapta a közösségi- és az angolszász média, és most vírusszerűen terjed. Nem véletlenül.

Kép forrása: mirror.co.uk

Holly a levélben őszintén ír arról a rémálomról, amin fél évvel ezelőtt kellett keresztülmennie – épp az alkohol miatt.

„A gondok nem a koncerten, hanem a koncert után kezdődtek. Összefutottam ugyanis egy csapat – főleg fiúkból álló – baráti társasággal és egyfolytában arról hencegtem nekik, hogy bármelyiküket az asztal alá iszom.”

Az egyetemista azt mondja, nem sokkal később már versenyt ivott a fiúkkal: az nyerte a versenyt, aki a legtöbbet itta egy húzásra a whiskysüvegből.

„Arra még emlékszem, hogy inni kezdtem, de utána filmszakadás. A következő emlékem, hogy egy csővel a torkomban felébredek a kórházban.”

Holly később tudta meg, hogy már ivás közben elájult. Rémült barátai azonnal elcipelték őt a koncert területén lévő orvosi sátorba, ahonnan helikopterrel szállították kórházba öntudatlan állapotban, súlyos alkoholmérgezéssel.

„Miközben az orvosok az életemért küzdöttek, leállt a légzésem, így gépre kellett kapcsolniuk. Mikor másnap végül magamhoz tértem, az orvosok közül szinte mindenkitől azt hallottam, mennyire szerencsés vagyok, hogy túléltem az estét. Ők ugyanis nem hittek benne”

– mondja Holly, majd hozzáteszi kivétel nélkül mindenki megkérdezte tőle, hogy meg akarta-e ölni magát.

Kép forrása: mirror.co.uk

„Bizonygatnom kellett, hogy nem öngyilkos akartam lenni, csak túlzásba vittem az ivást.”

A fiatal lány írásában elárulta, boldog lenne, ha a vele történtek például szolgálnának a fiataloknak. Azt mondja, ha csak egyvalakit sikerül eltántorítania a túlzásba vitt bulizástól, már nem élt hiába.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.