Élet-Stílus

Az oldal, ahol teljesen pártatlanul megmondják, ki mennyire szép

24.hu
24.hu

2016. 01. 07. 19:24

Csak egy fényképet kell feltölteni, és a svájci egyetemen készített program köntörfalazás nélkül megmondja, vonzó-e valaki, vagy csak elmegy. És még azt is elárulja, hány évesnek néz ki.

Tudni akarja, hogy mennyire vonzó, de nem bízik az emberek ilyen vagy olyan irányban elfogult véleményében? A „milyen idősnek nézek ki” kérdésre is szeretne pártatlan választ kapni? Akkor van egy jó hírünk. Az ETH Zürich egyetem ugyanis egy társkereső oldallal együttműködve létrehozott egy oldalt, ahol mindezt megtudhatja. Méghozzá egy mesterséges intelligencia segítségével, ami biztosan mindenféle hátsó szándék – legyen az jó, vagy rossz – nélkül egyenesen megmondja, hogy valaki úgy néz ki, mint egy isten, vagy még csak éppen elmegy.

Az oldalon – amit ide kattintva tud elérni – csak annyit kell tenni, hogy feltöltünk és fényképet, és az alapján a program egy hatfokozatú skálán kiértékeli, ki mennyire szép. A gép a „hmm, oké, szép, dögös, lenyűgöző és isteni” kategóriákba sorolja az embereket, valamint azt is megmondja, ki milyen idősnek néz ki.

Mi a 70 éves Donald Trump egyik fényképével próbáltuk ki a programot, akit a „szép” kategóriába sorolt, és 55 évesnek gondolt.

A program készítői ugyanakkor arra figyelmeztették a saját szépségükre kíváncsi embereket, hogy a kultúránként és népekként változhat a „szépség” fogalma, és az oldalon a svájciak szemszögéből ítélik meg, ki mennyire számít vonzónak. Valamint arra, hogy ezt az egészet „nem kell annyira komolyan venni”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.