Élet-Stílus

Az oldal, ahol teljesen pártatlanul megmondják, ki mennyire szép

Csak egy fényképet kell feltölteni, és a svájci egyetemen készített program köntörfalazás nélkül megmondja, vonzó-e valaki, vagy csak elmegy. És még azt is elárulja, hány évesnek néz ki.

Tudni akarja, hogy mennyire vonzó, de nem bízik az emberek ilyen vagy olyan irányban elfogult véleményében? A „milyen idősnek nézek ki” kérdésre is szeretne pártatlan választ kapni? Akkor van egy jó hírünk. Az ETH Zürich egyetem ugyanis egy társkereső oldallal együttműködve létrehozott egy oldalt, ahol mindezt megtudhatja. Méghozzá egy mesterséges intelligencia segítségével, ami biztosan mindenféle hátsó szándék – legyen az jó, vagy rossz – nélkül egyenesen megmondja, hogy valaki úgy néz ki, mint egy isten, vagy még csak éppen elmegy.

Az oldalon – amit ide kattintva tud elérni – csak annyit kell tenni, hogy feltöltünk és fényképet, és az alapján a program egy hatfokozatú skálán kiértékeli, ki mennyire szép. A gép a „hmm, oké, szép, dögös, lenyűgöző és isteni” kategóriákba sorolja az embereket, valamint azt is megmondja, ki milyen idősnek néz ki.

Mi a 70 éves Donald Trump egyik fényképével próbáltuk ki a programot, akit a „szép” kategóriába sorolt, és 55 évesnek gondolt.

nice trumpnice trump

A program készítői ugyanakkor arra figyelmeztették a saját szépségükre kíváncsi embereket, hogy a kultúránként és népekként változhat a „szépség” fogalma, és az oldalon a svájciak szemszögéből ítélik meg, ki mennyire számít vonzónak. Valamint arra, hogy ezt az egészet „nem kell annyira komolyan venni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik