Élet-Stílus

Öngyilkos lett a fiatal nő, miután öt évig hiába várt új tüdőre

A 28 éves Kirsty mindössze három hónapos volt, mikor cisztás fibrózissal diagnosztizálták.

“Tudnotok kell, hogy mindannyiótokat szívemből szeretlek, mégis úgy döntöttem, csatlakozom az angyalokhoz, hogy mostantól velük együtt gondoskodhassak szeretteimről”

-írta utolsó Facebook-bejegyzésében a 28 éves Kirsty Bridges. A fiatal brit nő, akit háromhónapos korában diagnosztizáltak cisztás fibrózissal, azután döntött úgy, hogy lemond az életmentő orvosi ellátásról, hogy orvosai közölték vele, a tüdőátültetést követően sem várható ugrásszerű javulás az életminőségében.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Kirsty gyászoló édesanyja, Jacqueline Jones elárulta, Kirsty már öt éve várt tüdőátültetésre.

“Abban bízott, hogy az új szerv megváltoztathatja majd az életét. Hogy lehetőséget kap arra, hogy legalább egy kicsit úgy élhessen, mint a vele egykorú fiatalok. Mikor az orvosok közölték vele, hogy a vizsgálatok szerint esélye sincs az átültetésre, mert a testében olyan magas az antitestek száma, Kirsty összeomlott.”

A fiatal nő, aki ha egészsége és az ideje engedte, modellkedett, már az átültetés gondolatával is nehezen barátkozott meg. Azt mondta, lelkiismeretfurdalása van amiatt, hogy arra vár, hogy valaki, akinek olyan tüdeje van, ami neki megfelelő, meghaljon. Kirsty azt szerette volna, ha a leendő donor önként vállalkozik arra, hogy odaadja neki a tüdejét.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Mikor kiderült, hogy az átültetés sem segíthet rajta, Kirsty lemondott az orvosi ellátásról. Facebook-posztjában azt írta, számára így, ebben a formában akkor is szenvedés lenne az élet, ha egy ötcsillagos hotelben lakhatna.

“Az én helyzetemben az egyetlen logikus választás, ha feladom a küzdelmet. Nincs más lehetőség”

-írta a fiatal lány, aki 36 órával azután halt meg, hogy otthagyta a kórházat. Tíz nappal karácsony előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik