Élet-Stílus

Nap, tengerpart, pihenés – így is lehet élni 63 ezres magyar nyugdíjból

A magyar kisnyugdíjas úgy döntött, csirkefarhát helyett inkább a görög tengerparton élvezi az életet.

A 63 éves szegedi nyugdíjasról nem először írnak a lapok, az elmúlt években bejárta autóval Portugáliát, gyalog az El Caminót, kerékpárral Skandináviát, majd Izlandot. Most pedig Görögországban él, egészen pontosan 2014 októberében táborozott le Naxosz szigetén egy kis falu, Agia Anna mellett – írja a Délmagyarország nyomán a Bors.

Hetvenezres nyugdíjából az életbiztosítás levonása után kétszáz euró (kb. 63 ezer forint) marad a számláján minden hónapban.

Rezsije nincs, hiszen sátorban él, vizet a parti zuhanyzóból hord. A szükséges áramot napelemekkel termeli, pénzét 90 százalékban élelmiszerre költi.

Tíz százalék a szükséges ruhapótlás és egyéb apróságok. Tavaly december 24-én 24 fok, idén december 24-én 22 fok volt Naxoszon. Karácsonykor úszott a 18 fokos tengerben, amely nem engedi lehűlni a part menti sávot, így éjjel sincs hideg.

Igazi aranyélet ez. Nyolc-kilenc óra alvás, séta, kis főzőcske, majd szieszta következik. Kora este László beül a falu egyetlen tavernájába, ahol van wifi, kicsit internetezik, tartja a kapcsolatot az otthoniakkal. Havi 63 ezer forinttal Böde László itthon nélkülöző kisnyugdíjas lenne…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik