Élet-Stílus

Öt életet ment meg egy 18 hónaposan meghalt kisfiú

A kínai kisgyerek azután halt meg, hogy egy evőpálcika fúródott a szemébe.

„Megtapasztaltuk, hogy milyen érzés tehetetlenül nézni fiunk közelgő halálát. Nem akarjuk, hogy más is átmenjen ezen a szívfacsaró fájdalmon.” Ezzel magyarázta egy szecsuáni házaspár a kínai sajtónak, hogy miért ajánlották fel másfélévesen meghalt kisfiúk szerveit, öt életet mentve meg ezzel a tettel.

A kisfiú még ez előző hónapban szenvedett baleset az otthonában, amikor egy vacsora után az evőpálcikákkal játszott. A kínai sajtóban megjelent hírek szerint elvesztette az egyensúlyát, elesett. Amikor anyja felvette, látta, hogy a gyerek szeme feldagadt és véres lett.

Azonnal kórházba szállították, ahol ellátták sérülését, de állapota egyáltalán nem javult, és végül egy olyan fertőzést kapott el, amiből már nem tudott kigyógyulni. A gyerek szülei hétfőn írták alá a szervadományozást engedélyező iratokat, ami után el is végezték a szükséges beavatkozásokat. Egy orvos elmondása szerint öt ember életét menthetik meg szerveivel, köztük májával és veséivel.

A kínai állami médiában megjelent adatok szerint egész Kínában mindössze alig több mint 5700 szervdonor van, akik önként ajánlották fel átültetésre szerveiket. A 2010-ben indult önkéntes programon keresztül az elmúlt öt évben több mint 15 ezer szervet adományoztak a rászorulóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik