Élet-Stílus

Meghalt egy nő, miután erőszakkal kidobták őt a kórházból

Légzési nehézségek miatt ment kórházba, de hiába bizonygatta, hogy nincs jól, az orvosok nem hittek neki. Rendőrrel dobatták ki az épületből.

Csakhogy nem sokkal azután, hogy a kiérkező rendőrök bilincsbe verték és kikísérték őt az épületből, az 57 éves floridai asszony, Barbara Dawson összeesett. Ekkor persze azonnal visszavitték őt a kórházba, de már késő volt: az orvosok hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni az életét. Hogy pontosan mi okozhatta a halálát, egyelőre még nem tudni, a hatóságok is a boncolás eredményeire várnak.

„Az, ami Barbarával történt, szörnyű. A kórház alkalmazottainak – a vizsgálatot követően – le kellett volna őt ültetniük a váróban, és engedni neki, hogy ott várja meg, míg jobban lesz. Ehelyett rendőrt hívtak rá, megbilincselték és felesleges izgalmaknak tették ki őt”

– nyilatkozta a Dawson család jogi képviselője, Daryl Parks. Az ügyvéd elmondta, miután Barbarát az orvosok megvizsgálták, állítólag minden életjelét rendben lévőnek találták. Hiába panaszkodott az asszony, hogy továbbra is nehezen veszi a levegőt, nem hallgatták meg, sőt, mikor újabb vizsgálatot követelt, megfenyegették, hogy ha nem nyugszik meg, kivezettetik az épületből.

Barbara azonban pánikba esett. Féltette az életét és szeretett volna válaszokat kapni arra, miért érzi magát rosszul. A hisztérikus középkorú nőt végül megbilincselték és kivitték a kórházból: menet közben lett rosszul, az életét már nem tudták megmenteni – írta a CBS News.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik