Élet-Stílus

Nyolc nappal a születése után meghalt a baba, akiért édesanyja az életét is feláldozta volna

A 32 éves nő elhalasztotta a kemoterápiás kezelését, csak hogy esélyt adjon születendő gyermekének. A kislány alig nyolc napot élt.

Heidi Loughlin tegnap, a saját Facebook-oldalán tudatta a barátokkal és az ismerősökkel, hogy kislánya, aki a várandósság 28. hetében, császármetszéssel jött a világra, meghalt. A gyászoló édesanya, aki élete legnehezebb időszakán megy keresztül, nyolc napos kislányától, Ally Louise-től csodaszép versben búcsúzott, amiben többek között arról is beszélt, reméli, hogy egy szép napon újra látja majd őt.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

A háromgyermekes bristoli édesanya még szoptatta kisebbik fiát, mikor a mellrák első tünetei jelentkeztek nála. Mint mondja, egyik napról a másikra kiütések jelentek meg az egyik mellbimbója körül. Azonnal orvoshoz ment és megnézette magát, de az orvos hazaküldte:

„Megnyugtatott, hogy nincs komoly bajom, csak egy szoptató édesanyáknál gyakori bőrgyulladásom van”

– emlékezett vissza, majd hozzáteszi, nem sokkal később már meg is feledkezett a kiütésről, megtudta ugyanis, hogy gyermeket vár. Mikor kiderült, hogy hamarosan háromgyermekes édesanya lesz, Heidivel madarat lehetett volna fogatni. Nem csoda, hogy három hónappal később, egy rutinellenőrzés után sokként érte a hír, hogy agresszív mellrákban szenved.

„Az orvosom közölte, gyulladásos mellrákban szenvedek, ami azonnal és agresszív kemoterápiát igényel. Hozzátette azt is, hogy kezelés nélkül a betegséggel maximum néhány hónapot élhetek.”

Heide elárulta azt is, hogy a diagnózist követően orvosa felajánlotta neki az abortusz lehetőségét is, mondván, a kemoterápiás kezelés, amit Heidinek haladéktalanul el kell kezdenie ahhoz, hogy meggyógyuljon, károsítja a babát. Csakhogy Heidi nemet mondott az abortuszra és ezzel együtt elhalasztotta az agresszív kemoterápiát is.

„Egy enyhébb gyógyszert kaptam, ami az orvosok szerint nem befolyásolta a babám állapotát, csakhogy decemberben kiderült, ez a gyógyszer nem hat. Nem maradt más választásunk, mint a császármetszés.”

Heidi végül a várandósság 28. hetében adott életet kislányának. Bízott az orvosokban és a statisztikákban, amik szerint lányának 90 százalék esélye volt arra, hogy egészséges lesz és életben marad, csak hogy Ally Louise végül nyolc nappal a születése után meghalt.

Kép forrása: Heidi Loughlin
Kép forrása: Heidi Loughlin

A 32 éves brit édesanya a császármetszés óta kapja az agresszív kemoterápiás szereket, de orvosai most egy még erősebb gyógyszer használatát mérlegelik. Az, hogy a gyógykezelés hatékony volt-e, és hogy gyógyítható-e Heidi betegsége, márciusban derül majd ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik