Élet-Stílus

Fogalmuk sem volt a szülőknek, hogy sziámi ikreket várnak

Nem csak a szülőket, de az orvosokat is meglepte, hogy a babák közös testtel fejlődtek.

Az indiai ikreket végül szombaton, császármetszéssel segítették a világra. A sebész, dr. Ruchi Gupta a helyi sajtónak elmondta, még soha nem volt példa arra, hogy ilyen meglepetés érje műtét előtt. Hozzátette, mikor az édesanya szombaton megérkezett a kórházba, azt mondta nekik, hogy egészséges gyermeket vár.

„A biztonság kedvéért végeztünk el rajta egy ultrahangos vizsgálatot. Ennek köszönhetően derült ki, hogy a nő nem egy, hanem két gyermekkel várandós, akik ráadásul sziámi ikrek.”

A felfedezés alapjaiban változtatta meg a szülés menetét. Az édesanyát, Guddo Devit azonnal felkészítették császármetszésre, nem sokkal később pedig világra segítették a fiait is.

Dr. Gupta elmondta, a két kisfiú – akik közös testtel és belső szervekkel jöttek a világra – állapota stabil, jelenleg az édesanyjuk vigyáz rájuk. Hozzátette ugyanakkor, hogy felkészítették a szülőket a legrosszabbra, mivel a sziámi ikerpárok egy része csak rövid ideig marad életben.

Kép forrása: Youtube
Kép forrása: Youtube

A szülők, akik azért nem tudtak arról, hogy rendellenességgel fejlődnek gyermekeik, mert nem volt pénzük ultrahangos vizsgálatokra, most azt tervezik, hogy ha a kicsik elég erősek lesznek, egy olyan kórházba szállíttatják őket, ahol van lehetőség a szétválasztásukra.

„Mikor a családunk megtudta, hogy a várva-várt gyermekünk sziámi ikerpár, teljesen összetörtek. Mi azonban bizakodunk, és reméljük, elég erősek lesznek ahhoz, hogy átvészeljék a szétválasztó műtétet is. Hiszünk benne, hogy teljes életet élhetnek majd.”

– nyilatkozta az apa, Dalvir Singh.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik