Élet-Stílus

Bőrráknak hitték a nemi betegségét – már a temetését szervezte, amikor kiderült a hiba

A fiatal nő fél éven keresztül élt abban a tudatban, hogy meg fog halni. Most úgy döntött, a bíróságon vesz elégtételt orvosán.

Jayme Rattray alig múlt 25 éves, mikor a kálváriája kezdődött. Azt mondja, 2012-ben óvatosságból ment orvoshoz, egy, a testén lévő anyajeggyel, mivel úgy érezte, megváltozott.

„Tudni szerettem volna, hogy miért változott a színe, és hogy oda kell-e rá figyelnem a későbbiekben”

– magyarázta a most 28 éves Jayme a Daily Star című lapnak. Hozzátette, néhány nappal a vizsgálat után felhívta őt dermatológusa, és közölte vele, hogy azonnal be kellene mennie hozzá, mert megérkeztek az eredményei.

„Mikor megérkeztem, az orvosom, ahelyett, hogy bármit is mondott volna, felém fordította a monitorát és várt, amíg én magam le nem olvasom róla a diagnózist. Emlékszem, csak az az egy kérdés jött ki a torkomon, hogy „akkor most rákom van?”, mire ő hevesen bólogatott.”

Jayme végül hat teljes hónapig élt abban a tudatban, hogy gyógyíthatatlan bőrrákja van. Közben az orvosa megkezdte gyógykezelését is, és számos egyéb vizsgálatot is rendelt neki. Többek között egy teljes testscan-t is, ami után igencsak meglepő eredményt kapott.

„Meglepő módon a testscan után nem a dermatológusom, hanem a nőgyógyászom hívott fel. Mikor ő is berendelt magához és megkérdezte, tudom-e miért vagyok nála, már magabiztosan feleltem, hogy azért vagyok itt, mert rákom van.”

Az orvos ezután közölte Jayme-vel, hogy nem rosszindulatú bőrdaganatban, hanem egy gyógyítható, nemi úton terjedő betegségben szenved.

Kép forrása: Daily Star
Kép forrása: Daily Star

„Először nem tudtam mit mondjak. Csak ültem ott kővé meredve, miközben csak az járt a fejemben, hogy az anyám már a temetésemet intézi és az egész családom aggódik miattam. Aztán az jutott eszembe, hogy hihetetlen, hogy ez velem történik.”

Jayme azt mondja, bár megkönnyebbült a jó hír hallatán, csak rövid ideig érezte magát felszabadultnak. Néhány nappal később már leginkább csalódottságot és dühöt érzett amiatt, hogy az orvosa felesleges vizsgálatoknak és gyógykezelésnek tette ki őt.

„Nem tudom, hogy történhetett meg mindez, de egy idő után úgy éreztem, elégtételt kell vennem az orvosomon, ezért bepereltem őt”

– mondja a fiatal nő, aki az elszenvedett megpróbáltatások miatt kártérítést is kér orvosától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik