Élet-Stílus

Kétszer cselezte ki a halált a hathónapos kislány

24.hu
24.hu

2015. 12. 19. 07:59

Mindössze kilenc napos volt, mikor agyhártyagyulladást kapott. Túlélte. De ezzel még nem volt vége a megpróbáltatásainak.

A skót kislány, Eva Turnbull rövid élete alatt már több mint élt túl, mint sok felnőtt. Nem csoda, hogy a hathónapos kislányt közvetlen környezete igazi túlélőként emlegeti. Alig kilenc napopos volt, mikor egy súlyos baktériumfertőzés miatt először szembe kellett néznie a halállal.

“Már a születése sem volt éppen egyszerű, túl nagy baba volt ugyanis. Mindketten megszenvedtük a dolgot”

– magyarázta a kislány édesanyja, Jodie a The Sun című brit bulvárlapnak. Hozzátette, még alig hagyhatták el a kórházat, mikor egyik reggel észrevette, újszülött lánya tűzforró. Kiderült, Evának magas láza van, ezért Jodie azonnal kórházba vitte őt, ahol az ügyeletes orvos megállapította, Evának agyhártyagyulladása van.

“Hét hetet voltunk kórházban, aminek nagy részét Eva élet-halál között lebegve töltötte. Mikor az orvosok közölték velem, hogy folyadékot találtak a lányom agyában, és hogy kevés az esély, hogy ilyen fiatalon lekűzdi majd a betegséget, összeomlottam.”

Eva végül kitartott és maradandó károsodások nélkül túlélte a betegséget. Csakhogy a megpróbáltatásai ezzel nem értek véget. Nem sokkal később autóbalesetük volt. Épp egy kontrollvizsgálatról tartottak hazafelé, mikor a négygyermekes édesanya elvesztette uralmát az autója fölött: a kocsi nekihajtott a szalagkorlátnak, átszakította, majd az árokban, az oldalára borulva állt meg.
“A balesetet valószínűleg egy defekt okozta, mert egy nagy csattanást hallottam, mielőtt elvesztettem volna az uralmat a kocsi felett. Az ütközés után azt hittem, kigyulladt a motor, mert füstöt láttam – később kiderült, hogy a légzsák füstje volt – ezért azonnal akcióba lendültem és utolsó erőmmel Evát és magamat is kiszabadítottam a roncsokból.”

Jodie azt mondja, csodával határos módon mindketten karcolásokkal megúszták az ütközést.

“Valaki vigyáz ránk odafent. És hálás vagyok érte, hogy így van” – zárta Jodie.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.