Élet-Stílus

Törvénytelenné tenné a Star Wars spoilereket Philadelphia rendőrsége

Ha a philadelphiai rendőrségen múlna, Kárász Róbertet és Schmuck Andort már bilincsbe verve vitték volna el, miután nem sikerült csöndben maradniuk, és elspoilerezték a Star Wars új részét. Az amerikai város rendőrsége a Twitter-oldalán közölt rövid ismertetőt a spoilerek büntetőjogi szabályozásáról, közölve, hogy nem, senkit sem tartóztathatnak el azért, mert elárulja, mi történik az Ébredő erőben.

Ugyanakkor hozzátették: bát nem törvénytelen Star Wars spoilereket posztolni, ők azon a véleményen vannak, hogy „igen, annak kéne lennie”. De ők csak betartatják a törvényeket, nem alkotják azokat, így sajnos nem tudnak tenni semmit azok ellen, akik örömüket lelik abban, hogy elrontják mások mozis élményét.

Most, hogy a földlakók két csoportba oszthatók, azokra már látták a filmet, és azokra, akik rettegnek a spoilerektől (meg állítólag vannak olyanok is, akiket ez az egésze egyáltalán nem érdekel, de szerintünk ez csak városi legenda), a közösségi oldalakon kampány indult a spoilerek ellen. A Redditen már több tucatnyi felhasználót tiltottak ki, mert fontos információkat lepleztek le az új Star Wars filmmel kapcsolatban – írta a Guardian.

Közben sokan azzal küzdenek a mindent elborító spoilerek ellen, hogy „álspoilerekkel” lepik el a Twittert és a Facebookot, remélve, hogy a valódiak így eltűnnek a hülyeségek tengerében. Kedvencük egy igazán sötéthumorú darab, Stephen Colbert amerikai humoristától: „Miután mindenki megtudta, milyen ízletesek, az ewokokat a kihalásig vadászták.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik