Élet-Stílus

Mindenét eladta ez a pár – és nem is lehetnének boldogabbak

Radikális spórolással elérték, hogy életük végéig utazgathassanak.

Jeremy Jacobson 40 éves, felesége, Winnie Tseng 36. Mindketten nyugdíjasok.

A férfi – még egyedülállóként – 2002-ben a Fülöp-szigeteken nyaralt. Három héten át csak búvárkodott és finom ételeket evett. És rájött, hogy

élete hátralevő részét így szeretné eltölteni.

Álmodozás helyett a tettek mezejére lépett: eladta a házát, a kocsiját, a motorját, így már összegyűlt egy kis tőkéje. És brutális megszorító intézkedéseket léptetett életbe.

Néhány év múlva megismerkedett Winnie-vel, aki szintén imád utazni, és szintén ügyesen spórol.

A Business Insider cikkéből kiderül, hogy korábban egyedül Jeremy havi 5000 dollárt (1,4 millió forint) költött, de amikor belevágtak közös tervük végrehajtásába, kettőjük kiadásait leszorították 2000 dollárra (kb. 576 ezer forint). A férfi villamosmérnöki és a nő projektmenedzseri fizetésének 70 százalékát félre tudták tenni.

OKÉ, de hogyan?

Olyan helyen béreltek lakást, ahonnan minden könnyen megközelíthető gyalog, így nem volt szükségük autóra.

Csak otthon étkeztek. Rájöttek, hogy ha barátokkal vacsoráznak, akkor is inkább áthívják őket magukhoz, mint hogy drága éttermekbe menjenek.

Ruhákat csak turkálóból vásároltak (jóval azelőtt, hogy a vintage divat lett), csak a Winnie által készített ékszereket hordták. Céges utazásaikról vittek haza tusfürdőt, sampont.

Aztán amikor megtakarításaik elérték az 1 millió dollárt, kiszámolták, hogy 38 / 33 éves korukban elmehetnek nyugdíjba. Azóta utazgatnak, menő helyeken alszanak, remek ételeket esznek – és (természetesen blogot vezetnek minderről).

Most épp Winnie szülőhazájában, Tajvanban vannak. Kisfiuk született (itt vették igénybe a mesterséges megtermékenyítést, mert jóval olcsóbb, mint az Államokban), úgyhogy most néhány hónapig nem utaznak, de hamarosan ismét nyakukba veszik a világot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik