Élet-Stílus

A Star Wars rész, amit még George Lucas is letagad

Szerinted mi volt a Star Wars atyjának legnagyobb tévedése? Az Ewokok? Jar Jar? Esetleg a digitális ráncfelvarrás? Közel sem jársz a helyes válaszhoz!

Kevesen tudják, hogy az 1977-es, óriási sikert hozó Egy új remény után megjelent egy Star Wars Holiday Special című különkiadás, amely ugyanúgy a hivatalos Star Wars-kánon  része, mint a Jedi visszatér, vagy a Birodalom visszavág.

A karácsonyi Star Wars 1978-ban jelent meg és kizárólag egyszer került adásba. George Lucas szabadkezet adott a Steve Binder- David Acomba rendezőpárosnak, akiknek egy olyan tv-filmet sikerült összehozniuk, amelyet utólag mindenki csak letagadna. Lucas a premier után az összes VHS-t visszahívatta, a további adásokat pedig töröltette. De mitől ilyen szörnyű a Star Wars Holiday Special? Pontokba szedtük:

  • Videóbejátszások az Egy új remény csatajelenteiből
  • Sitcom-díszlet és kamerabeállítások
  • Felirat nélküli negyedórás wookie-párbeszédek
  • Csubakka családja
  • Lifeday névre hallgató wookie ünnep
  • Korabeli sztárvendég-haknik

Conan O’Brien egy 2006-os interjúban megkérdezte Harrison Fordtól, hogyan emlékszik vissza a Holiday Special forgatására, ám Ford széles mosollyal csak annyit mondott, hogy nem emlékszik rá és arra sem, hogy részt vett volna benne. A Leiát alakító Carrie Fisher arra a kérdésre, miszerint meg szokta-e nézni a különkiadást, azt válaszolta, hogy csak akkor vetíti le, ha azt akarja, hogy a vendégek végre elhúzzanak a lakásból.

Akinek ezek után valamiért mégis megjött a kedve, az megnézheti a teljes filmet, itt.

(Wikipedia, Filmvilág.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik