Élet-Stílus

A másnaposságot gyógyító klinika nyílt Ausztráliában

Ausztrália leginkább a különös állatvilágáról ismert, pedig az ottaniaknak van egy tulajdonságuk, amelyikben simán felveszik a versenyt az oroszokkal, a csehekkel, az írekkel, vagy éppen velünk, magyarokkal is: nagyon szeretik a piát.

Ilyenkor, az év végi ünnepek közeledtével egyre többen, egyre gyakrabban élnek át egyre cudarabb másnapokat. A macskajajra pedig – bár létezik ezernyi praktika, és bölcsesség – nincs tökéletes gyógymód. Illetve van, de az orvosi titok. Egy ausztrál doktor pedig úgy gondolta, hogy ezen a titkon fog meggazdagodni. Megnyitotta a világ első másnapos-klinikáját Melbourneben.

Az árai egy kicsit meredeknek tűnnek, de kérdezze meg magától, amikor legközelebb másnaposságtól szenved, hogy megérne-e önnek ennyit, ha fél óra alatt megszabadítanák a szenvedéseitől. Hogy mennyit is pontosann?

Egy alapkúra 140 ausztrál dollárba (kb. 29 ezer forintba) kerül, ami egy infúziót és egy vitaminkoktélt tartalmaz. Azoknak, akik az átlagosnál sokkal jobban sikerült elbánniuk magukkal, két liter infúzió, és oxigénterápia is jár a vitaminok mellé: mindezért 200 dollárt (közel 42 ezer forintért) kell leszurkolniuk. Ráadásul ahogy az éjszakai bárokban, a másnaposság-klinikán is van VIP szoba is. Minden páciens kezelését szakképzett orvosok felügyelik – árulta el a klinika egyik alapítója, Max Petro.

Nem mindenki lelkesedik azonban a másnapos-klinikáért: bírálói szerint sokakat bátorít masszívabb ivászatokra, fokozva ezzel az alkoholizmus amúgy is súlyos problémáját.

„Mi nem árulunk alkoholt, senki sem issza le magát a klinikán. Azért vagyunk, hogy gondoskodjunk az emberekről, akiknek így nem megy tönkre az egész napjuk” – válaszolja nekik Petro.

(via: 3 News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik