Élet-Stílus

Testvére tartja a lelket a világ legritkább rákfajtájában szenvedő kisfiúban

A kis George betegsége annyira ritka, hogy az egész világon mindössze kilenc embert érint. Ő az egyetlen gyerek.

A hatéves brit kisfiú, George McIntosh édesanyja a napokban nyilatkozott a The Sun című brit bulvárlapnak fia betegségéről és a család kálváriájáról. Az interjúban elmondta, George központi idegrendszert érintő tumora rendkívül ritka: annyira, hogy a világon mindössze kilenc beteget érint még, akik kivétel nélkül felnőttek. George az egyedüli kiskorú, épp ezért az első pillanattól kezdve kísérleti kezeléseket kap.

„A gyógyszerek és a terápiák egy részét korábban még sosem próbálták ki gyerekeken”

-magyarázza az anya, majd hozzáteszi, a betegség első tünetei egy évvel ezelőtt, egyik napról a másikra jelentkeztek kisfiánál.

Kép forrása:
Kép forrása:

„Észrevettük, hogy George egyik szemére kancsalít. Orvoshoz vittük, ahol kiderült, a tüneteket az agyában lévő túlságosan nagy nyomás okozza. Azonnal megoperálták”

-idézi fel a 41 éves anyuka, Juli, majd hozzáteszi, az orvosok eredetileg arra gyanakodtak, hogy a nyomás növekedését az agyat és a gerinc felső részét érintő bakteriális fertőzés okozza.

„Sokáig nem volt pontos diagnózisunk, aztán végül egy rutinvizsgálat közben az egyik orvos kiszúrt valamit George gerincröntgenén, aminek nem szabadott volna ottlennie.”

Gyors biopszia következett, ami kimutatta, George-nak kezdeti stádiumú tumora van. Az orvosok szerint – bár szörnyen ritka – a betegség jól gyógyítható, így azonnal megkezdték George kemoterápiás kezelését. Édesanyja azt mondja, fiában – aki a diagnózisa óta nem járhat iskolába – nyolcéves bátyja tartja a lelket.

„Archie mindkét kezén összenőtt kis- és gyűrűsujjal született. Bár még csak nyolc éves, emiatt már két korrekciós műtéten is át kellett esnie, és még vár rá néhány, hogy teljesen egészséges lehessen. Ő az, aki a nehéz pillanatokban a legtöbbet segít George-nak. Vigasztalja, igyekszik elterelni a figyelmét és meggyőzi őt arról, hogy minden rendben lesz” – mondja az anya.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik