Élet-Stílus

Milliók osztották meg a légiutaskísérő megható tettéről készült képet

Félretette minden más feladatát, csak hogy megetesse egyik mozgásképtelen utasát.

Vírusszerűen terjed és a mai napig több millióan osztották meg Kína legnépszerűbb közösségi oldalán azt a képet, amit december 8-án készítettek a Csengcsuoból Hajkouba tartó gépen. A fotón egy, a gépen épp szolgálatot teljesítő légiutaskísérő, Fan Xuesong látszik, ahogy térdre ereszkedik, hogy megetesse mozgássérült utasát.

Kép forrása: Weibo
Kép forrása: Weibo

Mint kiderült, a 71 éves nyugalmazott, egyetemi professzor, Mr. Niu aznap feleségével és két gyermekével utazott: ők viselik állandó gondját, mióta évekkel ezelőtt stroke-ot kapott és részlegesen lebénult. Csakhogy a beszállást követően Mr. Niut kiemelt helyre ültették, hogy kényelmesebb helye lehessen.

Felesége nem követhette az idős férfit az első osztályra, ezért a férfi egy időre segítség nélkül maradt. A vacsora felszolgálást követően Fan Xuesong észrevette, hogy Mr. Niu segítségre szorul, és minden más teendőjét félretette, hogy megetethesse őt.

„Mikor odamentem hozzá és felajánlottam a segítségemet, az idős férfi annyira meghatódott, hogy elsírta magát”

– emlékezett vissza Fan, majd hozzátette, nem érti a körülötte lévő felhajtást, véleménye szerint ugyanis nem tett semmi különöset.

„Mikor elárulta, hogy egyetemen tanított, arra gondoltam, hogy egész életében azért dolgozott, hogy tudást csepegtessen a diákjai fejébe. Úgy éreztem, ennyi év szolgálat után igazán megérdemli, hogy a környezete is törődjön vele.”

– tette hozzá. Miután a kép az egész országot bejárta, megszólalt Mr. Niu is, aki elmondta, soha korábban nem volt szerencséje olyan kedves légiutaskísérőhöz, mint Fan.

„Nem jött zavarba, mikor meghatottságomban elsírtam magam. Folyamatosan azt nézte, hol segíthet nekem, amiért nagyon hálás vagyok.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik