Élet-Stílus

Különös dolog mentette meg a 38 kilós nő életét

Ha nincs a kedves idegen, Anna másfél évvel ezelőtt meghalt volna súlyos anorexiája miatt.  

A fiatal brit lány ugyanis akkor mindössze 38 kilót nyomott, és a lelkiismeretes orvosi kezelés ellenére, amit anorexiájára kapott, folyamatosan fogyott is tovább. Azt mondja, végig, még a legrosszabb időszakában is tisztában volt azzal, hogy veszélyes, amit csinál. Hogy meg is halhat. Mégsem tudta elhallgattatni a hangot a fejében, ami szüntelenül azzal kínozta őt, hogy „kövér vagy” és hogy „fogynod kell”.

Anna életét végül valami olyasmi mentette meg, amire egyáltalán nem számított. Épp az orvosára várt, mikor egy kedves idegen – akinek akkor még az arcát se nézte meg – egy cetlit dobott az ölébe, rajta néhány kedves mondattal és az utasítással, hogy ha hazaér, mindenképpen látogasson el egy bizonyos weboldalra.

Kép forrása: metro.co.uk
Kép forrása: metro.co.uk

A fiatal nő azt mondja, végül ez a kis üzenet mentette meg az életét: a cetlin található url ugyanis egy olyan blogra mutatott, amit egy anorexiatúlélő, bizonyos Ella Crouch szerkesztett. Ella a blogjával kifejezetten hozzá hasonló betegeket szeretne megszólítani, olyan tippeket és trükköket ír le benne ugyanis, amik néhány évvel ezelőtt neki is sokat segítettek, hogy megszabaduljon a betegségétől.

A praktikák végül Annánál is beváltak: a blog először rádöbbentette, milyen súlyos károkat okoz a szervezetének azzal, hogy éhezteti magát. Majd szép lassan arra is megtanította, hogy élvezheti az evést és a különböző ételeket anélkül, hogy lelkiismeretfurdalást kellene éreznie a felszedett kilók miatt.

A lány bevallja, sokat segített a gyógyulásban az is, hogy a blog tanácsára rendszeresen jár mozogni is.

„Soha életemben nem éreztem még magam ennyire fittnek és kirobbanóan egészségesnek”

-mondja Anna, majd elárulja, jövőre azt tervezi, hogy megmássza a Machu Pichut, így szeretne ugyanis pénzt gyűjteni a hozzá hasonlóan, anorexiában szenvedők gyógykezelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik