Élet-Stílus

Ezek után visszasírjuk még a Baljós árnyakat is – íme, a három legrosszabb Star Wars paródiafilm

Már nem kell sokat várni, és megjelenik a Star Wars legújabb része, Az ébredő Erő. A kultikus filmsorozat rengeteg művészt, írót, filmrendezőt megihletett már, temérdek fanfiction, artwork és képregény készült Star Wars témában.

Természetesen nem maradtak ki feldolgozások, paródiák sem, amelyek minősége meglehetősen változatos.

Összeszedtük közülük a három legrosszabbat.

Hardware Wars

A Hardware Wars egy mindössze 13 perces kisfilm, nem sokkal az eredeti Star Wars után jelent meg. A nyolcezer dollárból készült alkotás olyan poénokkal operál, mint Han Solo Ham Saladdá, vagyis hússalátává nevezése.

De Luke Skywalker sem ússza meg, ő Fluke Starbuckerként szerepel. A film látványvilágáról annyit, hogy C-3PO-ból szándékosan bádogember lett, R2-D2 pedig egy porszívó.

Thumb Wars

A Thumb Wars egy 1999-es, félórás, vegyes technikával készült animációs film, amelyet – mint ahogy a címe is mutatja – lényegében hüvelykujjakkal játszanak el. A “jelmezek”, illetve maga a látvány néha egész szórakoztató, ám amikor megszokjuk a hüvelykujjak látványát, már csak a hülye nevek és a gyenge poénok maradnak.

Spaceballs

Az 1987-es Spaceballs-t, vagyis az Űrgolyhókat ismerik valószínűleg a legtöbben. Az összes paródia közül egyértelműen ez a legjobb, ami nem is csoda, hiszen közel 23 millió dollárból készült, valamint olyan szereplőgárdát vonultat fel, amelyben ott van John Candy, Bill Pullmann, vagy Daphne Zuniga.

A történet középpontjában a Schwarz áll, ami nagyjából a Star Warsban használt erő megfelelője.

(Infók: innen, innen és innen)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik