Élet-Stílus

Egyszerű orvossággal küzdhető le leggyorsabban a nátha

Az enyhe november után úgy tűnik, lassan tényleg bekeményít a hideg, vagyis jön a téli náthák ideje. Egy makacs megfázás mindig kellemetlen, de az év végi ünnepek idején egyenesen elviselhetetlen.

Egy friss kutatás szerint, a legkönnyebben cinktabletták segítségével lehet megszabadulni a betegségtől. Hosszú évek laboratóriumi kísérletei bizonyították be, hogy a cink hathatósan gátolja meg a nátha kórokozóinak szaporodását, így jelentősen gyorsítja a felgyógyulást a betegségből. A mellékhatások kellemetlen ízlelés, és hányinger lehetnek.

Az embereken végzett kísérletek során, napokkal előbb gyógyultak meg azok, akik cinket szedtek mint azok, akik placebót kaptak. Azt azonban még széleskörű vizsgálatnak kell igazolnia, hogy mennyire éri meg cinket szedni a náthára, vagyis több áldásos hatása van-e szernek, mint kellemetlen mellékhatása – írja honlapján az angol  Nemzeti Egészségügyi Szervezet (NHS).

Ha azt tervezné, hogy kipróbálja a cinket megfázására, az orvosok azt javasolják, hogy semmiképpen ne vigyen be a szervezetébe napi 25 milligrammnál többet. A magasabb dózis erőteljesebb hányingert okozhat, és akár a csontokat is gyengítheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik