Élet-Stílus

Otthagyta családját az apa, hogy hatéves kislányként élhessen

A hétgyermekes kanadai férfi 46 éves volt, mikor rájött, ő valójában egy hatéves kislány.

“Nem tagadom, hogy nős voltam. Ahogy azt sem, hogy van hét gyönyörű gyermekem. De tovább kellett lépnem, hogy megvalósíthassam az álmomat, és úgy éljek, ahogy mindig szerettem volna.”

Kép forrása: Daily Extra
Kép forrása: Daily Extra

– mondja az 52 éves Stefonknee Wolscht, aki mostanában ideje nagy részét babázással és színezéssel tölti legjobb barátai otthonában. A férfi a The Daily Xtra és a The Transgender Project közös videójában elárulta, azután döntött úgy, hogy elhagyja családját, hogy felesége, Marta ultimátumot adott neki: vagy a női ruhák, vagy a költözés.
Stefonknee, akit az átalakulása előtt Paulnak hívtak és mérnökként dolgozott, azt mondja, hatéves korától tudja, hogy más mint a többiek. Ellentétben a többi fiúval, élénken érdeklődött a női ruhák iránt, és féltékeny volt a lányokra, amiért ők minden nap csinosabbnál csinosabb ruhákba bújhattak.

“Akkor még persze nem tudtam, mi történik velem, az igazat megvallva rettegtem a felismeréstől. Attól, hogy más vagyok mint a többiek.”

– mondja, majd hozzáteszi, felesége a házasságkötésük után rájött, hogy időnként szeret nőnek öltözni, sőt! Még egy saját szettet is vásárolt neki. Évekkel később Marta aztán megelégelte férje különcségét, és ekkor adott neki ultimátumot. Paul azt mondja, miután elköltözött otthonról, az élete egy csapásra összeomlott: az ügyfelei elpártoltak tőle, végül az állásából is elbocsátották, mert transznemű. Hosszú hónapokig hajléktalanként élte az életét.

Kép forrása: Daily Extra
Kép forrása: Daily Extra

Stefonknee interjújában elmondta, ezekben a nehéz hónapokban többször is megpróbált öngyilkos lenni. Másodszor akkor, mikor lánya meghívta az esküvőjére azzal a feltétellel, hogy férfiruhában jön és egy szót sem beszél a család tagjaival.
A barátai mentették meg az életét, akik nemcsak hogy befogadták, de azóta “örökbefogadó” szüleiként is bánnak vele.

“A társaságukban pontosan az lehetek, aki vagyok. Nincsenek öngyilkossági gondolataim és boldog vagyok”

– mondja, majd hozzáteszi, míg nyáron minden idejét az őt befogadó házaspár unokájával tölti, télen hólapátolással szerez magának egy kis pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik