Élet-Stílus

Éhezés fenyegeti a családot, mert az apa új szívet kapott

mutet(210x140).jpg (Array)
mutet(210x140).jpg (Array)
A férfi állapota hiába javult, mégsem örülhet igazán. A helyzet, ami otthon várja, katasztrofális.

Pedig, amikor november végén megcsörrent a telefonja és közölték vele, hogy találtak számára megfelelő donort, a 34 éves István a világ legszerencsésebb emberének érezhette magát. Nem sokkal korábban ugyanis még az életéért küzdött. Kétoldali tüdőgyulladással került be a kórházba, és csak hosszas vizsgálatok után derül ki, hogy súlyos szívelégtelenségben szenved – írja a Blikk.

Hogy megmenthessék az életét, a fiatal édesapának azonnal új szívet kellett kapnia. Szerencsére még időben találtak neki megfelelő donort és ezután az átültetés is komplikációk nélkül zajlott: egyelőre még az intenzív osztályon lábadozik, de napról napra egyre erősebb lesz. Legnagyobb vágya, hogy végre teljesen felépüljön és újra teljes életet élhessen a feleségével és nyolc éves kislányukkal.

Csakhogy a családra komoly nehézségek várnak, mivel az apa kiesett fizetése miatt, gyakorlatilag a csőd szélére sodródtak. Edit, István felesége a Blikknek elmondta, most kizárólag abból a pénzből élnek, amit ő keres. Ez a havi nettó 97 ezer forint azonban nagyon kevés: az albérlet díjára, a közös költségre és a rezsire futja belőle, kislányával a fennmaradó 10 ezer forintból próbálják fenntartani magukat. Az asszony azt mondja, nagyon szeretné, ha a karácsonyt már együtt tölthetnék, csakhogy ahhoz férjének steril környezetre lenne szüksége, ennek kialakítására viszont nincs pénzünk.

“Csak a kislányunk szobáját tudnánk átalakítani, de ezen kívül is rengeteg munka lenne a lakásban: kád helyett zuhanyzót kellene építeni, sok helyről hiányzik a csempe. A nyílászárók ezerévesek, a rendőnyök rosszak, dermesztő hideg van”

– sorolja az asszony, majd hozzáteszi hiába igényeltek önkormányzati lakást, elutasították őket arra hivatkozva, hogy a férj nem rászoruló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik