Élet-Stílus

Azt mondták neki, sosem fog járni – fél évvel később lábra állt

Nem tört össze, mikor megtudta, hátralevő életét kerekesszékben kell töltenie. Inkább rácáfolt az orvosokra.

A brit fiatalember, Andrew Bell még nem volt 30 éves, mikor májusban egy súlyos motorbaleset miatt veszélybe került az élete. A bukást követően Andrew-t a newcastle-i Royal Victoria kórházba szállították, ahol, miután kiderült, hogy két helyen is eltört a gerince, azonnal megműtötték. Az életmentő beavatkozás, aminek keretében Andrew testébe vascsöveket ültettek az orvosok, hosszú órákig tartott.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Miután a fiatalember magához tért az altatásból, az orvosok közölték vele a rossz hírt: deréktól lefelé teljesen lebénult és innentől kezdve kerekesszékhez lesz kötve. Andrew azonban nem tört össze, megfogadta magának, hogy még a harmincadik születésnapja előtt újra lábra áll majd.
Azt mondja, az interneten kutatott lehetséges, vagy épp ígéretes gyógymódok után, míg végül Thaiföldön, egész pontosan Bangkokban talált egy olyan specialistát, akinek terápiás módszere kecsegtető eredményeket produkált. Andrew elhatározta, hogy jelentkezik a kezelésre, ezután pedig nem is vesztegette tovább az idejét, és Thaiföldre utazott.

November 17-én egy úttörő, úgynevezett epidurális, stimulációs műtéten esett át: a műtét során orvosa egy chipet ültett a gerincébe, ami bekapcsolt állapotában stimulálja a gerinc alsó részét, lehetővé téve, hogy a deréktól lefelé lebénult páciens mozgassa a lábait. A műtét után, a speciális kezelés részeként Andrew gerincébe 120 millió őssejtet fecskendeztek. A fiatalember mindezek mellett hetente többször kap akupunktúrás, valamint transzkraniális mágneses rezonanciás kezeléseket is.
December 5-én, 5 nappal harmincadik születésnapja előtt – rácáfolva orvosaira – megtette első lépéseit egy futópadon. Most pedig, némi segítséggel ugyan, de lábra is állt, amiről megható videóban számolt be szeretteinek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik