Élet-Stílus

A világ legidősebb fagyasztott spermájától esett teherbe egy nő

Kilenc hónappal később egészséges kisfiúnak adott életet, aki születését követően bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Alex Powell mindössze 15 éves volt, mikor szembesítették azzal, hogy daganata van. Az ausztrál fiúnál Hodgkin-limfómát találtak orvosai, majd közölték vele, a túlélésre akkor van a legnagyobb esélye, ha késlekedés nélkül megkezdi a kemoterápiás kezeléseket. Powell így is tett, ám még mielőtt belevágott volna az életmentő terápiába, a nagynénjére hallgatva fontos lépésre szánta el magát.

Miután orvosaitól megtudta, hogy a kemoterápia mellékhatásaként jó eséllyel meddő lesz, úgy döntött, biztos, ami biztos lefagyasztatja spermáit. Powell ezt követően, hála a kezeléseknek, felépült betegségéből és teljesen tünetmentessé vált, és ma már nem csak ő saját magát, de az orvosai is gyógyult rákbetegnek tartják.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

Livel, a feleségével, húsz évvel a diagnózist követően találkozott. A szerelmesek már az első pillanatban tudták, hogy a kapcsolatuk komoly lesz, nem csoda, hogy néhány héttel később összeköltöztek és nem sokkal később össze is házasodtak. 2012-ben döntötték el, hogy bővítik a családjukat, több mint két évtizeddel azután, hogy Alex lefagyasztatta a spermáit.

2013-ban döntötték el, hogy bővítik a családjukat, majd két éviztiddel azután, hogy Alex lefagyasztatta a spermáit.

“A mesterséges megtermékenyítés előtt nagyon ideges voltam. Az orvosunk azt mondta, bár elvben nincs meghatározva, a fagyasztást követően mennyi ideig lehet felhasználni a mintát, általában hét-tíz év között szokták. Féltem, hogy mivel az én mintáim ennél jóval “idősebbek” ezért nem sikerül majd a megtermékenyítés.”

Alex és felesége egy évig próbálkozott sikertelen, míg tavaly végül megfogant első közös gyermekük. A kisfiú, akit szülei Xaviernek neveztek el, júniusban született teljesen egészségesen és – mivel korábban még egy baba sem született 23 éve tárolt spermából – bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik