Élet-Stílus

Mindenki lenyugodhat – megszavazták Új-Zéland új zászlóját

A négyes listáról kiválasztották a pálmafaágas verziót, így véget ér a zászlómizéria.

Az új-zélandi vezetésnek elege lett abból, hogy mindenhol összekeverik őket az ausztrálokkal, így meghirdették a nagy zászlóprojektet, amelyre boldog-boldogtalan küldte az elfuserált zászlóötleteit, amelyekből először 40, aztán folyamatosan szűkítették a listát. Ezek között is volt olyan, amit az a vád ért, hogy túlságosan hasonlít az Iszlám Állam lobogójára.

Most azonban kiderült, hogy a szoros versenyben 552,827 szavazattal Kyle Lockwood terve végzett az élen: a két igen hasonló zászló közül a fekete sarkú lobogó nyert a piros csücskűvel szemben – írja a Guardian.

A zászlóváltoztató csoport feje, John Burrows professzor korábban azt mondta, a zászlónak egy progresszív-inkluzív országként kell bemutatnia Új-Zélandot, ami kötődik a környezetéhez, érzékeli a múltját és van víziója a jövőre nézve. A kiválasztott mintákra elmondható, hogy néhány motívum dominál rajtuk: a maori kultúrából vett hullám, a déltenger keresztje csillagkép vagy épp a páfrányág. Az egész zászlómizéria 26 millió új-zélandi dollárba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik