Élet-Stílus

Megfenyegette az Iszlám Államot a mexikói kartellvezér

Joaquin Guzman (Array)
Joaquin Guzman (Array)
Senor Guzmán alaposan szökésben van, de így sem átallott beszólni al-Bagdadi úrnak, akinek terrorszervezete megsemmisített némi mexikói narkót.

Joaquín “El Chapo” Guzmán, a rettegett mexikói Sinaloa-drogkartell börtönből szökött vezére ugyan bujkál, de keze és szava messze elér. A Russia Today cikke szerint ugyanis befenyítette az Iszlám Államot, hogyha még egyszer belekontárkodnak az üzletébe, nagy terrort szabadít rájuk.

Guzmán egy kódolt üzenetet juttatott el Abu Bakr al-Bagdadihoz, az IÁ jelenleg tán Líbiában tartózkodó vezetőjéhze, miután a szervezet megsemmisítette a kartell egyik drogszállítmányát. Guzmán a kiszivárgott üzenet szerint azt írta, az IÁ harcosai nem katonák, az ő emberei el fogják őket pusztítani, még az istenük sem védheti meg őket, ha belenyúlnak az üzletbe. Azt nem tudni, az IÁ hol babrálhatott bele a bizniszbe.

Az El Chapónak, azaz a Kurtának nevezett fickó 2003-ban lett Mexikó első számú narkókirálya. 1993-ban már letartóztatták egyszer és egy évtizedet töltött börtönben, mielőtt megszökött volna a legszigorúbb fegyintézetből. 13 évig volt szökésben, mire tavaly ismét elfogták, idén pedig egy 1,5 kilométeres alagúton szökött meg. Ötmillió dolláros váltságdíj van a fején most.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik