Élet-Stílus

Elcsúszott a kövön, néhány órával később meghalt a kétéves

A baleset idején a gyermek családjával nyaralt Portugáliában. Még most sem tudják pontosan, mi okozta a halálát.

Mióta meghalt, a kétéves brit kislány, Chloe Godding testét háromszor is felboncolták: először közvetlenül a halála után, majd később a portugál, és még később a brit nyomozás keretében. Mindezt azért, hogy végre egyértelműen kiderüljön, mi okozhatta a halálát. A gyerek szülei ugyanis – ellentétben a portugál hatóságokkal – biztosak benne, hogy nem az esés okozta az életveszélyes sérülést.

„Orra esett a márványkövön, de az esés után már fel is pattant, és kérte, hogy öleljem őt meg”

– kezdi Chloe 33 éves édesanyja, Lucy. Az asszony, aki Nagy-Britanniában ápolónőként dolgozik, elmondta azt is, hogy míg ölbe vette, alaposan átvizsgálta kislánya testét, de sehol nem látott rajta horzsolást, vagy olyan pirosságot, ami sérülésre utalt volna. Azt is hozzátette, a gyermek ezt követően épp úgy viselkedett, mint addig.

„Vacsora előtt még játszott velünk, aztán jó étvággyal evett, lefekvés előtt pedig esti mesét kért.”

Miután lefektette a kicsit, az anya először este kilenckor nézett rá gyermekére, aki elmondása szerint, ekkor már mélyen aludt és szuszogott. Mielőtt ő is lefeküdt volna, Lucy fél tizenegykor még egyszer benézett Chloéhoz.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Amikor benyitottam, furcsa szag terjengett a szobájában. Közelebb mentem hozzá, és megpróbáltam felébreszteni, de hiába ráztam meg finoman a vállát, Chloe továbbra is mozdulatlanul feküdt, fejét a párnába fúrva. Amikor a férjem odaért hozzánk és megemelte őt, akkor láttam, hogy a párnáján és az orra körül is vérfoltok vannak.”

Míg Lucy megkezdte Chloé újraélesztését, a nagyszülők és az apa segítséget hívtak. Fél órát vártak a mentőre. A gyermeket végül az egyik közeli kórházba szállították, ám hiába tettek meg érte az orvosok mindent, az életét nem tudták megmenteni.

„Fél órával később közölték velünk, hogy a lányunk meghalt. Nem tudták megmondani, hogy miért, és sajnos az azóta elvégzett boncolás sem vitt közelebb minket a válaszokhoz.”

Lucy elárulta, bár a portugál orvosok biztosak abban, hogy a gyermek halálát a koponyáját ért ütés miatt kialakult vérzés okozta, Nagy-Britanniában már azt mondták nekik, nem találtak arra utaló jeleket, hogy a koponyában komoly vérzés lett volna.

„A sötétben tapogatózunk, de bármi is legyen a vizsgálat eredménye, a lányunkat nem hozhatja vissza. Az az egy vigasztal minket, hogy tudjuk, míg velünk volt, Chloénak gondtalan, boldog élete volt. Mindig mosolyogva ébredt és boldogan aludt el. Így emlékezünk majd rá.”

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik