Élet-Stílus

Nincs gyűlöltebb főnök a világon egy kenti boltvezetőnél

Forrong az internet, különösen angliai Canterbury környékén, amióta napvilágot látott egy Kent városában élő, 15 éves fiú, Jay El-Leboudy cseppet sem felemelő, karácsonyi története.

A középiskolás srác, már jó előre elhatározta, hogy idén szép dologokkal lepi meg a szeretteit karácsonyra, ezért már ősszel munkát vállat iskola után, heti tíz órában, egy helyi Londis áruházban.

Ez egy londoni Londis, a kép csak illusztráció (Fotó: Wikipédia)
Ez egy londoni Londis, a kép csak illusztráció (Fotó: Wikipédia)

Aztán eljött a fizetésnap, Jay jelentkezett a főnökénél a pénzéért, ám az közölte vele, hogy egy penny sem jár neki, hiszen fizetés nélküli gyakornok volt az üzletben.

A gyermek anyja, Zoe Buckwell felháborodva nyilatkozott a The Canterbury Timesnak. Azt mondja, a fia nagyon komolyan vette munkáját. Az őszi szünetben minden nap dolgozott, aztán heti két este, fél hattól kilencig, tíz héten át. Jay többet is vállalt volna, de az anyja nem akarta, hogy munka a tanulás rovására menjen. Külön szépsége a történetnek, hogy a boltvezető a család barátja volt, ezért adott munkát a fiúnak.

A lap megkérdezte a szűkmarkú főnököt is az ügyről, aki azt mondta: „elmondtam neki (az anyának), hogy a fiú még csak 15 éves, ezért hivatalosan nem is dolgozhat, és mivel alkoholt is árulunk, a bolt bizonyos területeire be sem mehet, de egyébként segíthet a vásárlóknak, arról azonban soha nem volt szó, hogy ezért pénzt is kapna.”

Az internet népe szerencsére nem csak háborog a sztori hallatán, de adományoz is szorgalmasan. Zoe Buckwell december másodikán indított adománygyűjtést a fia számára egy közösségi portálon, ahol azóta közel 2200 font (960 ezer forint) gyűlt össze Jay karácsonyi ajándékaira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik