Élet-Stílus

Kétszer küldték haza súlyos betegségével, meghalt a négyéves kislány

Halála előtt édesanyja kétszer is orvoshoz vitte gyermekét. Mindkétszer lázcsillapítóval küldték őket haza.

A négyéves Mariam Hussan megtört szülei most, hónapokkal gyermekük halála után azért küzdenek, hogy megtalálják a felelősöket. Úgy hiszik ugyanis, ha korábban kiderül, hogy Mariam tüneteit nem vírus okozza, ahogy az orvosok gondolták, megmenthették volna az életét is.

Az ügyben nyomozás indult, a meghallgatáson pedig megszólalt a kislány apja, Hussan Mohamed Hussan is. Elmondta, gyermekén először április 21-én jelentkeztek a végzetes bakteriális fertőzés tünetei: aznap torokfájással ébredt. Mikor két nap múlva Mariamnak már láza is volt, a gyermek anyja úgy döntött, megnézeti a kicsit a háziorvosukkal.

Az apa szerint az orvos nem vette komolyan felesége aggodalmát és egyszerű fájdalom- és lázcsillapító orvosságokkal küldte őt haza. Három nappal később a kislány már olyan rosszul volt, hogy a vécére sem tudott segítség nélkül kimenni, ráadásul állandó láb- és fejfájdalomra panaszkodott. Hussanék ekkor már kórházba vitték, ahonnan vírusfertőzés gyanújával küldték őt haza.

Ám hiába a sok gyógyszer, Mariam állapota csak nem javult. Egy újabb álmatlan éjszakát követően, mikor gyermekük folyton csak vizet kért, de nem pisilt, a szülők úgy döntöttek, beviszik őt az ügyeletre. Csakhogy a gyermekkórházban hiába kérlelték a nővéreket, két óráig senki nem nézett feléjük. Csak akkor, mikor Mariam elveszítette az eszméletét, édesanyja pedig sikítozni kezdett.

A négyéves kislányt ezt követően megvizsgálták és megállapították, hogy a tüneteit súlyos vérmérgezés okozza. Kiderült az is, hogy a betegségre nincs gyógymód, így a szülők és az orvosok is tehetetlenül nézték, ahogy Mariam szervezete feladja a küzdelmet. Végül egy órával a felvétele után halt meg.

Az ügyben megszólalt az érintett bristoli gyermekkórház is. Képviselőjük elmondta, a gyermek ellátását illetően minden szabályszerűen történt. Hozzátette, aznap este sok beteg érkezett az ügyeletre, ilyenkor pedig nem ritka, hogy az ügyeletes orvosok a tünetek súlyossága alapján rangsorolnak a betegek között.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik