Élet-Stílus

Romlott kutyahústól haltak meg öten Kambodzsában

Öt ember meghalt, és több tucatnyian betegedtek meg, miután romlott kutyahúst ettek Kambodzsában – írja az AFP hírügynökségre hivatkozva a Channel News Asia. Az eset Kartie provincia egyik félreeső régiójában, Sonulban történt, ahol a kutya ínyenc csemegének számít.

A mérgezések vasárnap kezdődtek, amikor egy Chea Reth nevű, 76 éves férfi megvett egy kutyatetemet az egyik szomszédjától. A férfi órákkal később meghalt, miután elkészítette és megette a húst.

Nem derült ki rögtön, hogy mi okozta az idős ember halálát, így a másnapi temetése után, a résztvevők megették a házában talált étel maradékát. Hétfőn este harminc ember került a kórházba mérgezéssel, négyen közülük – két férfi és két nő – kedd reggelre meghaltak. Kilenc ember pedig még kedden is ápolásra szorult.

Kambodzsában viszonylag gyakoriak a tömeges ételmérgezések, de nagyon ritkán fordul elő haláleset velük kapcsolatban. Ázsia egyes részein, Kambodzsa mellett Laosz, Vietnám, és Kína egyes régióiban népszerű étel a kutyahús, különösen édes, házi fehérborral. A kutyahús kereskedelmét már több aktivistacsoport is igyekezett betiltatni, de az étel iránt rajongók szerint a kutya valójában a disznó kevésbé zsíros megfelelője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik