Élet-Stílus

Milliókkal tartozott a barátainak Fördős Zé

A Konyhafőnök ítésze, Fördős Zé véletlen folytán keveredett a vendéglátás közelébe, és először komoly csalódások érték.

“Kijártam a vendéglátóipari főiskolát, majd apu belekeveredett egy rendezvényszervező, cateringes cégbe. Tizenhat-tizenhét éves koromtól ebben dolgoztam, végigjártam a ranglétrát. Beálltam a családi vállalkozásba, de semmi sem fenékig tejfel az életben. Ez a vállalkozás egyik napról a másikra tönkrement, amikor jött a válság. Nagyon gyorsan rendkívül nehéz anyagi helyzetbe kerültünk. Sosem volt jómódú család a miénk, mindig csak a kitörésért küzdöttünk. Mindent hitelből építettünk fel, minden bevételt visszaforgatunk a cégbe.

A válság alatt az összes ügyfelünk egyszerre tűnt el, vele együtt a családi vagyon. Lejtőre kerültünk, kétségbeestünk.

(…) Azt éreztem, hogy ülök a családi vállalkozás romjain, barátoknak tartozom milliókkal. Nyomasztó élet volt” – mondta a Borsnak adott interjújában Fördős.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

Zének végül az internet hozta meg a sikert, blogjára rátalálva fedezte fel az RTL Klub.

“A testvérem, Peti szerzett egy kamerát, és felvettük az első főzős videónkat a kertben. A családnak tetszett, így elhittük, hogy megy ez nekünk. Az első videó, amit meg mertünk mutatni másoknak, négy napig készült egy ötperces ételről. Zavarban voltam a kamera előtt, felgyújtottam a konyharuhát, volt, hogy az öcsém elfelejtette bekapcsolni a kamerát. Peti azt sem tudta, hogy kell videót vágni. (…) Végül az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter azt mondta, kell neki ez a műsor, ez lett a Street Kitchen, onnan pedig jött A Konyhafőnök” – tette hozzá a gasztroblogger.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik