Élet-Stílus

A női MacGyver: okostelefon fényében, whiskey-vel, hajgumival és szigetelőszaggal mentette meg egy  orvos utastársa életét

Dr. Patricia Quinlan Philadelphiából San Franciscóba repült, mikor egy előtte ülő utastársa rosszul lett. A nő azonnal akcióba lépett, és ezzel megmentette a férfi életét.

Először azt hitte, hogy a férfi csak elaludt, de mikor az nem ébredt fel, a nő akcióba lépett.

Az ötvenkilenc éves utasnak szabálytalan volt a pulzusa, vérnyomása pedig veszélyesen alacsony. A doktornő a repülőgépen található defibrillátorral megállapította, hogy a férfi szívritmusa normális, így az okok közül kizárhatta a vérrögöt. A következő lépés az volt, hogy infúzióra kössék, de érszorító nyilván nem volt a gépen. Egy utas az övét ajánlotta fel, de az túl nagy volt, így a nő egy hirtelen ötlettől vezérelve saját hajgumiját használta, a tű fertőtlenítéséhez szükséges alkohol helyett pedig az utaskísérő whisky-t ajánlott.

tumblr_inline_nyqn2w5sc51r71cwo_1280.png.cf

Már-már azt hihetnénk, hogy ezzel véget értek a nehézségek, de a java még csak most következett: az infúziós tasakon lyukat fedeztek fel, aminek befoltozására az egyik utas zsebkönyvében talált szigetelőszalagdarabot használta. A területet egyébként a környéken ülő utasok világították meg saját okostelefonjaik fényével.

A férfi húsz percen át volt eszméletlen, de az azóta csak Dr. Angyalnak hívott nő munkájának köszönhetően minden visszatért a normális kerékvágásba. Később kiderült, hogy az utas nem sokkal az eset előtt vett be egy vérnyomáscsökkentő tablettát, és valószínűleg nagyon ki volt száradva, ezek pedig együttesen okozhatták a fentebb leírt hatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik