Élet-Stílus

Otthagyta jól fizető állását, hogy árva kutyáknak köthessen

A kabátkákat először munka mellett, a szabadidejében kötötte. Aztán akkora érdeklődés lett a holmik iránt, hogy fel kellett mondania.

Az 52 éves seaburni asszony, Jan Brown már évekkel ezelőtt is kötött kutyaruhát. Az első darabokat persze nem a nagyközönségnek, hanem saját kutyáinak készítette, hogy így óvja őket a hidegtől.

„A neten láttam néhány cuki darabot, ez adta az ötletet, no meg az, hogy arra gondoltam, ha már ruhát adok a kedvenceimre, legalább legyenek saját készítésűek”

-mondja.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Jan elárulta, azóta már túl van a négyezredik, kifejezetten nagytestű kutyáknak készített kabáton, sálon és sapkán is. Azt mondja, azóta köt „nagyüzemben”, hogy saját készítésű ruháival részt vett egy kifejezetten agarak mentésével foglalkozó szervezet népszerűsítésében.

„Szerettem volna, ha a védenceik télen sem fáznak, ezért kötni kezdtem. Végül rájöttem, hogy a holmik másoknak is tetszenek, ezért jótékonysági és adománygyűjtési célból kötni kezdtem.”

Jan kezdetben munka mellett, a szabadidejében kötött, ám néhány év alatt olyan hatalmas lett az érdeklődés az egyedik holmik iránt, hogy kénytelen volt felmondani. Két éve, Knitted with Love néven elindította saját vállalkozását, ami már nem csak agaraknak, hanem minden létező méretű és fajtájú kutyának köt.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

„Ma már elképzelni sem tudom, hogy mást csináljak, mint ezt”

-mondja lelkesen, majd hozzáteszi, a vállalkozás bevételének egy fix részét minden hónapban brit állatmenhelyek kapják.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik