Élet-Stílus

És ön megmentené egy ember életét egy kabáttal?

Végre egy olyan kezdeményezés, aminek van is értelme.

Az elmúlt napokban ismét bebizonyosodott: embertársainkban jelentős az érdeklődés az akciós karácsonyi termékek iránt. Csak úgy árad a felebaráti szeretet a black friday-es felvételeken.

Most ez csak onnan jutott eszünkbe, hogy milyen éles a kontraszt a fekete pénteki tömegbunyó és egy portlandi (Maine állam) lány, Gabby Kaper karácsonyi kezdeményezése között. A 20 éves főiskolás öt kabátot vásárolt egy használtruha-boltban.

Az öt kabátért mindösszesen 5 (öt) dollárt (kb. 1440 forint) fizetett.

Aztán bement a belvárosba, és minden dzsekit egy-egy lámpaoszlophoz erősített; és papírt ragasztott rájuk az alábbi felirattal:

„Nem veszítettek el. Kérem, vegyen el, ha szüksége van rám”.

Aztán, amikor beült volna a kocsiba, látta, hogy valaki máris élt a lehetőséggel – egy hajléktalan férfi felvette a kabátot, majd odahívta ismerősét is. A lány visszatért hozzájuk, és elmondta, hol találják a többi dzsekit. Nagy volt az öröm.

Gabby később posztolt egy bejegyzést a Facebookra, amelyben leírta mindezt. „5 dollár, és az emberek kevésbé fáznak, 5 dollár, és valaki máris jobban alszik. 5 dollár kevésnek tűnhet, de van, akinek nagyon fontos lehet. Mindenkit arra biztatok, próbálja ki – még a mostani ünnepi időszakban.”

A jó hír az, hogy akadtak követői: Gabby több helyről is hallotta, hogy kabátokat, sapkákat, kesztyűket aggattak ki az emberek.

Nálunk is működhetne egy ilyen kezdeményezés? Ön is kipróbálná? Írja meg véleményét kommentben!

Fotó: facebook.com/GradyTrimbleNews
Fotó: facebook.com/GradyTrimbleNews

Ajánlott videó

Olvasói sztorik