Élet-Stílus

18 hónaposan 24 kilót nyom a világ legkövérebb kisbabája

Az indiai kislány 4 kilóval született, a súlya pedig háromhónapos kora óta egyre csak nő.

Aliya Saleem még most is mindössze csak 18 hónapos, ám a súlya már a 24 kilót is meghaladja, ezzel pedig egyike a világ legkövérebb babáinak. Szülei, Shabnam Parveen és Mohamed Saleem állításuk szerint vagy egy tucat orvosnál jártak a kislánnyal, de egyelőre még senki sem adott nekik elfogadható magyarázatot arra, gyermekük súlya miért növekszik megállíthatatlanul azóta, hogy betöltötte a három hónapos kort.

Aliyát dr. Bhavya Kumar vizsgálta utoljára: azt mondja, a kislány tüneteit egy tucat betegség okozhatja: szerinte a legvalószínűbb, hogy valamilyen genetikai betegség áll a háttérben, legvalószínűbben Prader-Willi-szindróma, ami növési rendellenességeket és mániákus evést okozhat. De nem tartja kizártnak azt sem, hogy a megállíthatatlan hízás hátterében hormonális problémák, esetleg daganat áll.

„Ahogy hogy biztos legyen a diagnózis, alapos vizsgálatokra lesz szükség”

-mondja, majd hozzáteszi, kollégáival megvizsgálják majd a kislány pajzsmirigy működését, a kortizolszintjét és a hormonszintjét is. Amíg a vizsgálatokra sor nem kerül, Aliya szüleinek a bizonytalanság marad. Azt mondják, ez mindennél rosszabb. Hozzáteszik, tudják, hogy lányuk szenved, és nagyon szenvednek, hogy egyelőre nem tudnak rajta segíteni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik