Élet-Stílus

Visszavágott a nő, akit megaláztak, mert étteremben szoptatott

„Mindenkinek joga van ahhoz, hogy anélkül etesse gyermekét, hogy eltakarná magát” – írta.

Vírusszerűen terjed annak a floridai kismamának a fotója, akit a napokban azért ért inzultus egy étteremben, mert úgy etette meg a kisfiát, hogy nem takarta el magát.

„Ezen a képen úgy látszik, hogy a távolba révedek szoptatás közben. Pedig ez nem igaz. Egy nő szemébe nézek, aki a szoptatás alatt leplezetlenül bámult engem abban bízva, hogy a rosszalló, lesajnáló pillantásával meg tud majd alázni. Vagy de legalábbis szavak nélkül rá tud majd venni, hogy takarjam el magam”

-kezdte posztját Ashley Kaidel, a fiatal anyuka, akinek bejegyzését november 25-e óta több mint 120 ezren osztották meg. Hozzátette, nem azért osztotta meg a róla készült fotót, hogy azt sugallja, mindenkinek így kell szoptatnia.

Earlier today I posted this picture of my son and I breastfeeding uncovered in a public restaurant. In the picture, it…

Posted by Ashley Kaidel on Tuesday, November 24, 2015

„Nem azt akarom népszerűsíteni, hogy mindenki tegye szabaddá és láthatóvá a melleit. Nincs semmi baj azzal, ha egy anyukának úgy kényelmes, hogy eltakarja magát szoptatás közben. A képet olyan sorstársak kedvéért osztottam meg, akiket – hozzám hasonlóan – már ért valamilyen megaláztatás amiatt, hogy nyilvánosan etették gyermeküket.”

Ashley hozzátette, nem érti meg a nyilvános szoptatás ellenzőit, már csak azért sem, mert szerinte a szoptatás éppen annyira természetes dolog, mint az, hogy valaki kanállal eszik.

„A mellek már azelőtt is azt a célt szolgálták, hogy a gyermekeinket tápláljuk a segítségükkel, hogy szexuális játékok és fantáziák főszereplőjévé tették volna.”

Ashley szerint igazságtalan, hogy egy nőt csak azért küldenek ki valahonnan, vagy kérik arra, hogy takarja el magát, mert mások kényelmetlenül érzik magukat a látványtól.

„Egyszerű a megoldás: ne nézzenek oda!”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik