Élet-Stílus

Életeket mentett az újszülött kislány, aki mindössze 74 percet élt

Hope szüleit egy brit kisfiú inspirálta arra, hogy születése után felajánlják lányuk szerveit.

Nagy-Britannia legfiatalabb szervdonorjáról, a kis Teddy Houlstonról, aki úgy mentett életeket, hogy mindössze 100 percet élt, szeptemberben a 24.hu is beszámolt. A kisfiú története akkor százezreket inspirált, és vett rá közvetett módon arra, hogy regisztráltassák magukat szervdonorként.

Emma Lee és férje, Drew is az újságban találkozott a szívbemarkoló történettel. A Mirror című lapnak azt mondják, nagyon megérintette őket a kisfiú történetet, annál is inkább, mert nem sokkal korábban tudták meg, hogy évekig tartó sikertelen próbálkozás után, ikreket várnak.

Akkor még nem tudhatták, hogy néhány hét múlva éppen ugyanazzal a szörnyű hírrel kell majd szembenézniük, mint Teddy szüleinek kellett. Pedig így történt: a 12. heti genetikai ultrahangon kiderült, a pár kislánya anenkefáliával fejlődik. Egy olyan rendellenességgel, aminek következtében a magzatnak csak az agytörzse fejlődik ki rendesen, az agya nem.

Kép forrás: mirror.co.uk
Kép forrás: mirror.co.uk

„Már azelőtt tudtam, hogy nagy baj van, hogy az orvos mondta volna. Láttam, ahogy elsötétedik az arca és gondterheltté válik. Nem sokkal később elmondta, bár továbbra is két szívhangot észlel, úgy látja, az egyik baba súlyos rendellenességgel fejlődik.”

Nem sokkal később a reménykedő szülőkkel közölték, gyermekük menthetetlen.

„Hiába ajánlották fel nekünk, hogy abortálják a beteg babát, nemet mondtunk. Még úgy is, hogy tudtuk, ezzel adott esetben veszélybe sodorhatjuk az egészséges gyermekünket is, hiszen az anenkefália növelte a koraszülés valószínűségét.”

Emma a Mirrornak elmondta, azért döntött így, hogy születése után felajánlhassa lánya szerveit.

„A kezemben szerettem volna őt tartani. Simogatni és cirógatni, hogy érezze, szeretjük”

– mondja az anya, majd hozzáteszi, annak ellenére, hogy gyermeke a születését követően mindössze 74 percet élt, a közösen eltöltött pillanatokra élete végéig emlékezni fog.

„Sokáig nem döntöttünk arról, milyen nevet adunk neki. Végül, miután megszületett, a Hope nevet választottuk (ami angolul reményt jelent – a szerk.), mert a lányunk születése nekünk és a szervre várakozóknak is reményt jelentett.”

A szülők elmondták, a lányuk elvesztése feletti fájdalmat kisfiuk enyhíti és az a tudat, hogy Hope tovább él azokban, akiknek megmentette az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik