Élet-Stílus

Rejtélyes gyalázkodó röplapok a metrón

Új gyűlölhető célcsoportot találtak Londonban.

Rettenetes pillanatokat élt át egy nő a napokban a londoni metrón. Odajött hozzá egy vadidegen férfi, és a kezébe nyomott egy szórólapot.

Kara Florish (az említett hölgy) akkor borult ki igazán, amikor megismerkedett a röplap tartalmával. Az egyik oldalán csak ennyi állt, nagybetűkkel: FAT (azaz kövér), a túloldalán pedig egy részletes leírás

az „Overweight Haters Ltd”, azaz „Túlsúlyosgyűlölő Kft.”

tevékenységéről.

Eszerint a szervezet utálja és megveti a kövér embereket; rosszallással fogadja, hogy jelentős mennyiségű ételt fogyasztanak, miközben a fél világ éhezik, és nem értenek egyet azzal, hogy a társadalombiztosításnak kell fedeznie a túlsúlyosok mohóságát.

„Nem értjük, hogyhogy nem fogjátok fel, hogy ha kevesebbet ennétek, jobb anyagi körülmények közt élnétek, soványabbak és boldogabbak lennétek, és találnátok egy normális, nem „perverz pufirajongó” társat, vagy egyáltalán bárkit”

– olvasható a lapon, és ez még nem is a legszemetebb része. A végén ugyanis a kövérekhez hasonlított „szép disznókat” védi az ismeretlen szerző: „Te nem disznó vagy. Hanem egy kövér, ronda ember”.

A legrosszabb az, hogy az eset nem egyedi: egy író, Sean Thomas írja a Twitteren, hogy maga is szemtanúja volt egy hasonló jelenetnek: látta, amint egy szakállas férfi átnyújtott egy szórólapot egy nőnek, aki beleolvasott, és elsírta magát. Az ügyet még a helyi közlekedésrendészet is komolyan veszi, Twitteren jelezték, hogy tudnak a gyűlölködő röplapokról, és kérik, hogy aki tud valamit az ügyről, jelezze.

Vajon egy cég – gyalázatos – marketingkampányának bevezetőjét láthatjuk? Vagy valakik tényleg azzal szórakoznak, hogy másokat külsejük miatt megalázzanak? Ön szerint mi a fene történik Londonban? Írja meg véleményét kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik