Élet-Stílus

Döbbenetes módszerrel hallgattatta el ugató kutyáját – letartóztatták

A 45 éves „gazdi” ellen, aki a Facebookon kérkedett tettével, állatkínzás miatt indult eljárás.

Bár az Észak-Karolinában élő Katharine F. Lemansky ma már nagyon bánja azt, amit néhány nappal ezelőtt Brown nevű kutyájával művelt, a rendőröket nem hatotta meg a sajnálkozása. A 45 éves gazdi ellen egyrendbeli állatkínzás miatt indult eljárás, miután kiderült, hogy a nő ragasztószalaggal kötötte be ugató kutyája száját.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Az asszony, aki a hatóság szerint egyébként példamutatóan gondoskodik kedvenceiről, azt vallotta, a kegyetlen tettel csak móresre akarta tanítani kutyáját, aki aznap valamiért a szokásosnál is többet ugatott. Hozzátette, a ragasztószalag legfeljebb egy percig volt a kutya száján, és semmilyen kárt nem tett benne.

„Nem látszik, még a helye sem.”

Bár az asszony a ragasztózást csak viccnek szánta, elkövette azt a hibát, hogy az összeragasztott szájú Brownról fotót készített, majd „Így jár, aki nem fogja be” kommenttel, közzétette a saját Facebook-oldalán. A poszt azonnal terjedni kezdett: 14 óra alatt több mint 45 ezer megosztást kapott, és a legkülönbözőbb állatvédő szervezetekhez is eljutott.

Katharine még ekkor sem érezte úgy, hogy nagy hibát követett volna el. A közeli barátai hiába könyörögtek azért, hogy távolítsa el a félreérthető képet, Katharine mindegyiküknek nemet mondott. Csak miután észrevette, hogy az irányítás kezd kicsúszni a kezéből kommentezte a fotó alá:

„Nyugodjon le mindenki, a ragasztó csak egy percig volt Brown száján, cserébe mióta levettük róla, nem ugat. Megértette a célzást.”

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

A Myfoxboston.com oldala megkereste a dél-daytonai rendőrkapitányság kommunikációs referensét, aki elmondta, a poszt kikerülése után ugrásszerűen megnőtt a telefonos bejelentések száma.

„44 országból kaptunk állatkínzásról szóló bejelentéseket a fotó miatt. Többek között még Ausztráliából is”

-nyilatkozta Mimi Perez, majd hozzátette, kollégái állatkínzás miatt letartóztatták a gazdit, a kutyákat azonban nem kobozták el tőle, mert a helyszíni szemle során úgy tűnt, a gazdi jól bánik az állataival. Ha a bíróság bűnösnek találja majd Katharine-t pénzbüntetésre és 150 napnyi letöltendő börtönbüntetésre számíthat majd.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik