Élet-Stílus

Majdnem megölte a fiatal lányt egy hajgumi

Borzalmas, életveszélyes fertőzést kapott egy fiatal lány az Egyesült Államokban egy csillámos hajgumitól – idézi a BuzzFeed a WLKY riportját.

A Kentucky állambeli Louisville-ben élő Audry Knopp a Facebookon hívta fel a figyelmet a veszélyre. Mint írta: a hajgumi egy apró karcolást ejtett a csuklóján, amelyen keresztül baktériumok jutottak a szervezetébe csaknem halálos fertőzést okozva neki.

Audry először egy púpot fedezett fel a csuklóján, ezzel elment az orvoshoz, aki antibiotikumot adott neki. A gyógyszer azonban nem használt és a púp egyre nagyobb és vörösebb lett. A lánynak végül akkora fájdalmai lettek, hogy a sürgősségin kötött ki, és azonnal meg kellett operálni.

seb

A doktorok megállapították, hogy Audry karját három különböző baktérium fertőzte meg, ami kis híján életveszélyes vérmérgezést okozott neki. A lány először pókcsípésre gyanakodott – álmaiban sem gondolta volna, hogy egy hajgumitól betegedett meg.

A műtétet vezető orvos, Amit Gupta a riporternek elmondta, vigyázni kell a hajgumikkal, mert a kórokozók megtelepedhetnek rajtuk és a csuklón hordva ronda fertőzéseket okozhatnak a bőrön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik