Élet-Stílus

Orvosként tért vissza a kórházba, ahol gyerekként megmentették az életét

13 éves koráig profi focista akart lenni. Aztán valami olyasmi történt, ami az egész életét megváltoztatta.

Néhány héttel azután, hogy betöltötte 13. születésnapját, az ígéretes amerikai focista, Jason Schwartz már az életéért küzdött. Édesanyja ugyanis egyik este megduzzadt nyirokcsomókat talált a nyakán és a biztonság kedvéért rögtön orvoshoz is vitte fiát. Hamar kiderült, hogy a tüneteket akut limfoblasztos leukémia okozza.

Jason a következő két évet hosszabb-rövidebb ideig a St. Jude Gyerekkórház onkológiai osztályán töltötte.

„Egyik napról a másikra történt az egész. Egyik nap még semmi bajom, aztán a szüleim egyszer csak kiiratnak az iskolából, elrepülünk Memphisbe, hogy aztán egy kórház bejáratánál egy egész csapat orvos várjon.”

A most 33 éves férfi azt mondja, a tapasztalat az egész életét megváltoztatta.

Kép forrása: Today
Kép forrása: Today

„Focista akartam lenni, de a kezelésem után úgy döntöttem, inkább orvos leszek, és másoknak segítek.”

És Jason nem csak fogadkozott: keményen dolgozott, hogy valóra váltsa az álmát. Ennek köszönhetően ma már a St. Jude gyerekkórház onkológiai osztályának állandó munkatársa, ahol olyan gyerekeket kezel, mint amilyen ő is volt.

„Van egy 13 éves páciensem, Andrew Woodruff, aki ugyanúgy, mint én az ő korában, focista szeretett volna lenni. Csakhogy az orvosaink csontrákot találtak nála, és az érintett lábát amputálniuk kellett.  Sokat beszélgetünk. Azt hiszem, segít neki az, hogy olyasvalaki kezeli, aki megérti azt, min megy keresztül.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik