Élet-Stílus

Ízekre szedték a netezők a fiatal nőt, mert nem akar gyereket

Mióta nyilatkozott a BBC-nek, a 29 éves Holly százával kapja a felháborodott leveleket. Sőt, életveszélyesen meg is fenyegették.

Pedig a 29 éves nő igazából nem mondott semmi felháborítót, vagy épp bicskanyitogatót abban az interjúban. Higgadtan és érvekkel alátámasztva magyarázta el, tulajdonképpen miért nem akar gyereket, majd a végén azt is elárulta, az utóbbi hónapokban minden követ megmozgatott, hogy egy államilag támogatott eljárás keretében, sterilizáltassa magát.

„Semmi sem vonz abban, hogy létrehozzak egy új életet. Egyszerűen nem érdekel a lehetőség”

-kezdte november 22-ei vallomásában Holly Brockwell. Mint mondja, ezzel az egy mondatával a legtöbb emberből – különösen a nőkből – azonnali szánalmat és leereszkedést képes kiváltani.

„De, hát miért nem? Mindig ez az első kérdés, de erre igazából nincs jó válasz. Mert, ha azt mondod, azért mondasz le a gyerekről, mert úgy érzed, nem lennél jó szülő, azzal vágnak vissza, hogy „á, az elején mindenki ezt érzi”. Ha azért, mert nem hiszed, hogy valaha elég pénzed, időd és energiád lesz gyereket nevelni, legyintenek és hozzád vágják „majd megoldod.” És a kedvencem: ha a karrieremre hivatkozom, rögtön azzal jönnek, hogy nálam önzőbb lény, a világon nincs.”

A fiatal nőt nem érdekli mások véleménye. Pontosan tudja, hogy mit akar, és azt is, hogy mit nem. Épp ezért a közelmúltban úgy döntött, sterilizáltatja magát. Mint elmondta, nem akart abba a hibába esni, mint édesanyja, aki – bár elmondása szerint egyáltalán nem akart gyerekeket – Holly apja kedvéért mégis szült.

„Épp ezért kell a műtét. Hogy később se engedhessek majd az érzelmi zsarolásnak.”

Holly az interjú második felében már a sterilizálásról mesél. Arról, hogy az ő korában a rendszer minden módon igyekszik ezt magakadályozni.

„Egész egyszerűen nevetségesnek tartom, hogy arról, akar-e valaki gyereket, már 16 évesen dönthet, de arról, hogy nem, még 29 évesen se.”

Arra a felvetésre, miért nem használ fogamzásgátlót, vagy spirált, Holly azt mondja, egyrészt rossz tapasztalatai vannak velük, másrészt nem akar kompromisszumot, ha van egy 10 perces módszer, ami végleges megoldást jelent.

Holly az interjú előtt elmondta, számít némi kritikára az olvasóktól, arra azonban nem volt felkészülve, ami a cikk megjelenése után történt. A postaládáját, a Twitter-oldalát és a Facebookját elárasztották a felháborodott – főleg férfi! – olvasók levelei, akik válogatott otrombaságokat vágtak hozzá a döntése miatt. Egyikük azt írta Hollynak, hogy még gyűjtene is azért, hogy eltávolítsák a fiatal nő hangszálait. Így legalább nem beszélne hülyeségeket.

A támadások miatt Holly egy időre felfüggesztette a Twitter-profilját, de a 36 órás kényszerpihenő után úgy döntött, nem adja meg azt az örömöt a trolloknak, hogy visszavonul.

„Nem akartam, hogy azt higgyék, nyertek” – mondta később a BBC-nek.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik