Élet-Stílus

107 kilót fogyott, miután szakított barátjával

Az 51 éves nő egy éve még a világ legkövérebb nője akart lenni. Ma már boldog, hogy nem lett az.

„Az egész akkor kezdődött, mikor elváltam a második férjemtől. Épp torkig voltam a pasikkal, és el akartam kicsit engedni magam. Egész életemben figyeltem az alakomra, szóval akkor úgy döntöttem, tartok egy kis szünetet. Nem akartam a kedvükért csinos és karcsú lenni”

-mondja az 51 éves Patty Sanchez, majd hozzáteszi, a kiadós vacsorák és az állandó nassolás rövid idő alatt megtették hatásukat: a súlya folyamatosan emelkedett. A négygyermekes anyuka a válás után évekig egyedül nevelte két fiát, 2000-ben egy közeli barátján keresztül ismerkedett meg a férfivel, aki alapjaiban változtatta meg az életét.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Nem tagadom, belezúgtam. Olyannyira, hogy a két fiammal néhány hónap után hozzá is költöztünk.”

Patty azt mondja, mindezt annak ellenére, hogy újdonsült szerelme – akivel aztán 10 évig élt együtt – kezdetben egyáltalán nem rajongott a túlsúlyáért. Az asszony szerint a férfi, akinek nevét nem hozta nyilvánosságra, az első hónapokban folyton azt mondogatta neki, hogy fogynia kellene, aztán egyik pillanatról a másikra felhagyott a dologgal.

„Rövid idő alatt teljesen megváltozott. Azt hajtogatta, hogy egy teljesen új világot nyitottam meg számára, amit nagyon élvez.”

Az asszony szerint új párja nagyjából ekkor vette át az irányítást a családi étkezések felett. Azt mondja, ezt követően ő döntött arról, hogy Patty mikor és mit ehet.

„Voltak hónapok, mikor egész nap nem csináltam mást, csak ettem. Gondoskodott rólam, a legfinomabb falatokat hozatta házhoz, és élvezettel nézte, ahogy mindent megeszek. Közben a hasamat simogatta”

-mondja Patty, majd hozzáteszi, akkor sem riadt meg, mikor párja kitalálta, hogy Patty lesz a világ legkövérebb nője. Mint mondja, boldog volt, hogy párja így is szexinek és kívánatosnak találja, bele sem gondolt, hogy azzal, hogy enged neki, az egészségét és az életét is kockára teszi.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„A felismerés a szakításunk után jött. Magamra maradtam. Hirtelen nem volt senki, aki főzött, mosott, vagy épp takarított volna rám. Mindent magamnak kellett intéznem, mindezt úgy, hogy már néhány egyszerű lépés is kifárasztott. Komolyan küzdenem kellett, hogy legalább a mosdóig eljussak segítség nélkül.”

Patty rájött, hogy a kapcsolata még épp időben ért véget ahhoz, hogy változtathasson életén.

„Az elején persze minden nehezen ment, de rengeteg támogatást kaptam a családomtól. Sokat segített az is, hogy rá voltam kényszerülve az önállósodásra. Így, hogy én dönthettem arról, mikor és mit eszek, rászoktam az egészséges, könnyű ételekre. Többfogásos vacsorák helyett ma már főleg nyers zöldségeket, gyümölcsöket eszem és igyekszem annyit mozogni, amennyit csak tudok.”

Bár kezdetben nem ezt érezte, Patty ma már biztosan tudja, hogy a szakítás volt a legjobb dolog, ami történhetett vele.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Ha nem így történik, lehet, ezt a mai napot már meg se értem volna. Érdekes, azelőtt egyáltalán nem foglalkoztatott a halál, nem is gondoltam rá. Most viszont, ha arra gondolok, hogy nem láthatom felnőni az öt unokámat, összeszorul a szívem. Mindent meg akarok tenni, hogy minél tovább itt lehessek nekik.”

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik