Élet-Stílus

Másfél hónap különbséggel derült ki a testvérekről, hogy mindhárman rákosak

A nővérek saját betegségük miatt nem izgulnak. Azt mondják, nincs idő ilyesmire, mikor épp a legnagyobb szükségük van egymásra.

Katie Warrent, a harmincéves anyuka alig néhány hónapja adott életet első gyermekének, mikor megtudta, vastagbélrákja van. A Daily Mail ausztrál kiadásának elárulta, az első tünetek nem sokkal a szülés után jelentkeztek: puffadás, emésztési zavarok, furcsa bélfájdalmak. Katie először azt hitte, egyszerű ételallergiája van, csakhogy hiába figyelt kínosan az étkezéseire, a tünetek csak nem csillapodtak.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Sőt! Fél évvel később már állandó fájdalom is társult az egyébként sem kellemes emésztési zavarok mellé. Az anya végül orvoshoz ment, ahol néhány alaposabb vizsgálat után kiderült, előrehaladott vastagbélrákja van.

“Az orvosok azonnal megkezdték a kezelésemet. Először megoperáltak: a vastagbelem jó részét kiműtötték, majd megkezdték a kemoterápiát”

-mondja a nő, aki elárulta, a körülmények ellenére boldog volt. Annak örült, hogy nem a két testvérével történt mindez, azt ugyanis állítása szerint sokkal nehezebben viselte volna. Sokáig úgy tűnt, Katie meggyógyul, ám hat hónapnyi kemoterápia után, mikor már az egész család úgy hitte, túl vannak a nehezén, az asszony visszaesett.

“Egy kontrollvizsgálaton derült ki, hogy az eredeti daganat a hátam irányába és a vékonybelembe terjeszkedik. Meglepte az orvosokat is, azt mondják, nem sűrűn látnak ilyesmit. Újra műtét és újra kemoterápia következett.”

Katiet megrázta a visszaesés, de nem annyira, mint az, ami a következő másfél hónapban történt a családjával. Alig egy nappal azután, hogy kiderült, Katie visszaesett, a 33 éves Kristal is szörnyű hírt kapott.

“Asszonyom, rosszindulató elváltozást találtunk a mellében. Emlékszem, az orvosom ezzel fogadott. Nyilván nem akarta azt mondani, hogy rákos vagyok, ezért használta ezeket a szavakat”

-idézte fel a diagnózisa pillanatát Kristal, majd elárulta, már jóval azelőtt is érzett csomót a mellében, hogy orvoshoz ment. Azt mondja, egyszerűen nem gondolta, hogy komoly lehet. Végül kiderült, hogy az elváltozás nagyon is komoly: előrehaladott, négyes stádiumú mellrák.

És, ha mindez nem lett volna épp elég rossz a Warrent családnak, hat hét múlva a 31 éves Cassie-t is mellrákkal diagnosztizálták.

“A daganat nincs annyira előrehaladott stádiumban, mint Kristal-é, de ott van, és az orvosoknak valószínűleg műteniük kell majd, hogy meg tudjanak gyógyítani.”

Mióta mindhármukat rákkal diagnosztizálták, a nővérek együtt járnak a kemoterápiás kezelésekre. Azt mondják, szerencsések, hogy együtt mennek keresztül életük legnehezebb időszakán.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

“A rákbetegek jó része nagyon magányos lesz a betegség miatt. Szerencsére nálunk nem ez a helyzet. Ha az egyikünknek van egy rosszabb napja, csak értesíti a többieket, hiszen mindannyian pontosan tudjuk, mi az, amivel a másiknak meg kell küzdenie”

-mondja Katie, aki most egy újabb visszaesés miatt újabb műtétre vár, miközben testvérei lábadoznak. Hozzáteszi, még az orvosok is meglepődnek, amikor a történetükkel találkoznak:

“Kevés olyan család él Ausztráliában, mint a mienk” – mondja büszkén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik