Élet-Stílus

Katalin olyat csinál, amire szavunk sincs

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. Bemutatjuk a 2015-ös jelölteket. Kőpataki Katalin.

Kőpataki Katalin pszichológus, szakterülete olyasmi, amire nincs is magyar szavunk, nem is tudjuk kezelni, pedig nagyon súlyos probléma: a gyerekek közt előforduló bullying-jelenség, ami egymás ismételt “piszkálását”, zaklatását, bántalmazását, kiközösítését jelenti személyesen vagy internetes csatornákon keresztül.

A fel nem ismert bullying számos tragédiáért felelős, becslések szerint évente világszerte 19 millió gyerek kísérel meg öngyilkosságot miatta. Magyarországon körülbelül minden harmadik gyermek érintett különböző formában, fizikai vagy lelki bántalmazást szenvedett el az iskolai közösségben. Katalin amellett, hogy iskolapszichológusként dolgozik két helyen is, állami gondozott gyerekeknek szervez adománygyűjtést és futball-tábort, mesekönyvet is írt.

Dinamikus, tettvággyal teli ember, aki a hivatásának él. Azon dolgozik, hogy egy érzelmileg intelligensebb, elfogadóbb világban éljünk.

Ha úgy gondolod, hogy Kőpataki Katalinnak kell megnyernie a Richter Aranyanyu Díjat, akkor szavazz rá ezen a linken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik