Élet-Stílus

Éva elhivatott kincskereső

24.hu
24.hu

2015. 11. 24. 12:15

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. Bemutatjuk a 2015-ös jelölteket. Dr. Fórizs Éva.

Dr. Fórizs Éva felnőtt és gyermek pszichiáter, addiktológus szakorvos. Évtizedek óta foglalkozik nemre, kultúrára, bőrszínre és vallásra való tekintet nélkül szenvedélybetegekkel, alkohol-, drog- , viselkedési vagy kapcsolati függőkkel. Kezdő orvosként a Pomázi Munkaterápiás Intézet különböző osztályain dolgozott, majd a Liget utcai TÁMASZ Gondozóba került, ahol 23 éven át gondozta az alacsony szociális helyzetű, sokproblémás szenvedélybeteg családokat. Most a Nyírő Gyula Kórház TÁMASZ Gondozójának vezetője. Fórizs doktornő reneszánsz ember, aki a pszichiátria mellett ugyanúgy otthonos az idegen nyelvekben, mint a képzőművészetben.

Fontos számára a szenvedélybetegek családi es spirituális hátterének megismerése, erőforrásaik feltárása. Szívvel-lélekkel tanít a Rabbiképzőn felekezeti szociális munkásokat és addiktológiai konzultánsokat a Semmelweis Egyetemen. Józsefvárosban nőtt föl, jelenleg is önkéntesként dolgozik a függő és szerhasználó kismamákat segítő Józan Babák klubban, és több mint 12 éve kimeríthetetlen energiájú segítője az állami gondozott fiatalok Somogy megyei Diófa Rehabilitációs Otthonának.

A szenvedélybetegségek a rabságról és a szabadságról szólnak. Éva elhivatott kincskereső, akit az vezérel, hogy megtalálja a minden emberben ott lakozó értéket a legszegényebbek, hajléktalanok, álláskeresők, börtönviseltek körében.

Ha úgy gondolod, hogy Dr. Fórizs Évánnak kell megnyernie a Richter Aranyanyu Díjat, akkor szavazz rá ezen a linken.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.