Élet-Stílus

Öt nappal az esküvője előtt tudta meg a menyasszony, hogy halálos beteg

A szűk családon kívül senkinek sem mondta el a rossz hírt. Nem akarta, hogy erről szóljon az esküvője.

A 37 éves Meaghin McIntyre lemondhatta volna az esküvőt, hogy időt adjon magának a hír megemésztéséhez. Senki se kérdőjelezte volna meg a döntését. De Meaghin nem tette, sőt, mi több, a násznép tagjai előtt mélyen hallgatott betegségéről is. Mint mondja, azért tett így, mert nem akarta, hogy a hír, miszerint négyes stádiumú méhnyakrákban szenved, tönkretegye élete legszebb napját.

„Biztos voltam benne, hogy ha a szűk családon kívül bárkinek is elmondom, mi bajom van, az egész esküvőnk a sajnálkozásról és a részvétről szólt volna, nem a boldogságról. Nem akartam ezt. Ünnepelni szerettem volna és jól érezni magamat.”

Meaghin a Daily Mail ausztrál kiadásának mesélt élete legnehezebb időszakáról. Interjújában elmondta, hosszú hetek óta kínozták már a furcsa tünetek, mikor a harmadik orvos, akit felkeresett, végre diagnosztizálni tudta.

Kép forrása: Meaghin McIntyre
Kép forrása: Meaghin McIntyre

„Ezt megelőzően két orvosnál is jártam az állandó hátfájdalommal és a vérzésproblémáimmal. Mindkettőjük antibiotikumot adott és azzal küldött haza, hogy gyulladás van a vesémben.”

Nagyobbat nem is tévedhettek volna. Mikor kiderült, hogy méhnyakrákban szenved, az asszonyt egy sor vizsgálatnak vetették alá, melyek kimutatták, a betegség már a közeli nyirokcsomókba is áttétet adott.

„Most a létező legerősebb kemoterápiás kezelést kapom háromhetente, négy napon keresztül. Az orvosok emellett ragaszkodtak a sugárterápiához is, így a kemo- mellett most már ezt is kapom”

-mondja Meaghin, majd hozzáteszi, bár igyekeznek mindketten erősnek maradni, férjével nagyon megviselte őket az utóbbi néhány hónap. Az asszony elpanaszolja, egyáltalán nem érzik magukat friss házasoknak, minden gondolatuk a betegség, a soron következő eredmények és a gyógyulás körül forognak.

A friss feleség a lapnak elárulta azt is, mindkét szülőjét az esküvője előtt diagnosztizálták rosszindulatú daganattal, a saját betegségének híre már csak ezért is lesújtotta.

„Édesanyámnak a kezén, míg édesapámnak a prosztatáján találtak rosszindulatú elváltozást, így most, mindhárman azért küzdünk, hogy leküzdjük ezt a rettenetes betegséget. Az orvosok szerencsére egyelőre bizakodóak.”

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik