Élet-Stílus

Minden negyedik férfinek van havibaja

24.hu
24.hu

2015. 11. 22. 13:33

Minden nő ismeri azokat a napokat, amikor legszívesebben egész nap a kanapén kucorogna, kezében egy tábla csokoládéval, miközben csak annyi dolga van, hogy válogatott átkokat sorolja arra, bárki legyen is az, aki a menstruációt feltalálta.

Azt gondolnánk, hogy az ismert tünetektől: görcsöktől, fáradtságtól, ingerlékenységtől és sóvárgástól csak a nők tudnak szenvedni, de egy felmérésből az derült ki, hogy a férfiak 25 százaléka is szenved hasonló dolgoktól néhány napig minden hónapban – írja az ír Xposé.

A kutatást egy brit 2412 ember bevonásával egy brit portál, a Vouchercloud végezte. A résztvevőkkel szemben az egyetlen követelmény az volt, hogy legalább 12 hónapja éljenek párkapcsolatban. A vizsgált emberek felel volt férfi, akikről kiderül: negyedük szenved minden hónapban, a menstruációra jellemző panaszoktól.

Bár a nők egy része csak nevetett mindezen, túlnyomó többségük, pontosan kétharmaduk mondta, hogy a férfiak havibaja létező jelenség, sőt: a résztvevő nők húsz százaléka azt állította, hogy a partnere havi bajával valójában több gond van, mint a sajátjukkal.

A leggyakoribb férfitünet az ingerlékenység, a fáradékonyság, és a folyamatos éhségérzet. A jó oldala a dolognak azonban, hogy a partnerek sokkal megértőbbek egymással szemben, ha mindketten tudják, hogy milyen érzés átmenni azokon a napokon.

A férfiak havibaját már rég óta tanulmányozza a tudomány: a kutatók úgy gondolják, hogy a férfiak hormonműködését a holdciklusok változása befolyásolja.

Dr Jed Diamond, az Irritábilis férfiak című könyvében azt írja: „Általában azt feltételezzük, hogy a nőket állnak a hormonok befolyása alatt, míg a férfiak inkább következetes emberek. Pedig a férfiaknak is vannak hormonális ciklusaik, amik hatással vannak az energiaszintjükre, a nemi vágyaikra, és az ingerlékenységükre.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.