Élet-Stílus

Szénnel díjazná egy orosz kormányzó azokat, akik hajlandóak lefogyni

szen(650x433).jpg (Array)
szen(650x433).jpg (Array)

Több tonna szenet ajánlott fel az általa kormányzott térség lefogyni kész túlsúlyos lakosainak egy orosz terület kormányzója. A szibériai Kemerovo terület kormányzója, Aman Tulejev ismert szénbánya-tulajdonos elmondta, hogy egy hasonló dubaji kezdeményezéstől vette az ihletet, ahol a hatóságok aranyat terveztek felajánlani a fogyni hajlandóknak.

Fizetni fogunk azoknak, akik kilókat ledobnak. Szénnel

– jelentette ki a kormányzó a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség szerint.

Ráadásul nem grammokat osztogatunk, hanem tonnákat, mert ez gazdaságosabb a terület költségvetése szempontjából

– tette hozzá a kormányzó. Oroszország a világ egyik legnagyobb szénexportőre, az eladott szén többségét a szibériai Kuzbasz-medence bányáiban termelik ki. Itt található Kemerovo terület is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Oroszország – Litvánia után – a második a volt szovjet köztársaságok közül, ahol a legtöbb gondot okoz a túlsúlyosság.

Mindenki megértheti, hogy a kormánynak egészséges lakosságra van szüksége

– indokolta döntését Aman Tulejev. A kormányzó szóvivője az Interfax hírügynökségnek elmondta: Tulejev azt tervezi, hogy valóság-showt szervez egy helyi tévécsatornán, ahol szén lenne a nyeremény.

A résztvevők küzdhetnek a túlsúly ellen, és egészséges életet folytathatnak, a győztes kapja a díjat: több tonna szenet.

A kormányzó már korábban is harcot hirdetett az elhízás ellen: idén 5000 kerékpárt és 5000 túrabotot ajándékozott gyermekeknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik