Élet-Stílus

Így néz ki ma egy 80 ezer forintos albérlet Magyarországon – főváros vs. vidék

Összevetettük három magyar albérletkereső oldal segítségével a 80 ezres kategória kiadó lakásait, házait. Megdöbbentő különbségek vannak a főváros és vidék között.

BUDAPEST – 7. kerület

7ker

Méret: 30 m2

Környék: Erzsébetváros Magyarország legsűrűbben lakott területe

A gáztűzhely és az azt körbevevő csempe a Magyar Albérlet szobrai. Úgy tűnik, most 80 ezer forintba kerül a default budapesti albérletlét. A lakás egyetlen szobájába a kínai szekrénnyel, a konvektorral és a lepattant kanapéval belesűrítettek mindent, ami megkeseríti a pesti egyetemisták/kispénzű dolgozók életét. Csak remélni tudjuk, hogy az ajtóban fotózó alak nincs benne az árban.

 

SZEGED – belváros

szeged

Méret: 47 m2

Környék: Az egyik legszebb magyar város kellős közepe

47 m2 azért már érezhető különbség a 30 után és valljuk be, egészen más érzés megfőzni a virslit az üveglapos elektromos-tűzhelyen, mint az olajfoltos gázon. 80 ezerért vidéken emeletes hűtőd is lehet.

 

GYŐR – Marcalváros

gyor

Méret: 49 m2

Környék: Lakótelep

Azért Győrön már érződik a német autógyár okozta fellendülés. A 80 ezer itt már csupán egy lakótelepi panelre elegendő, de a 49 m2 imponáló tér és a bútorok minősége (legalább is az anyagi, nem az ízlésbeli) is jobb, mint az árban hozzá hasonló budapesti lakásoké.

 

KECSKEMÉT

kecskemet

Méret: 78 színes m2

Környék: Nincs megadva Kecskeméten belül, de vagy egy menő Mercedes-gyár, vagy egy még menőbb katonai bázis lehet a közelében

A 78 az a szám, amelyet Budapesten nem lát az ember, ha albérlethirdetéseket böngészik az ésszerű kategóriában.

Számomra két ultimate érv szól a Kecskemétre költözés mellett:

  1. Kád. De milyen…
  2. Saját, bármikor használható bluebox a falon.

 

MISKOLC – belváros(!!)

miskolc

Méret: 100 m2 lakás – 504 m2 kert

Környék: Ez bizony Borsod fővárosának közepe

Ez egy családi ház pár utcára az egyik legnagyobb magyar város centrumától. Az ott egy cserépkályha, a számok pedig magukért beszélnek. Ahogy Miskolcban magában, ebben a házban is rengeteg lehetőség rejlik. Emlékszik még valaki a 7. kerületre? És ez még nem a vége…

 

PÉCS – Mecsekoldal

pécs

Méret: 71 m2

Környék: Zöldövezet

Egy mecsekoldali ház nagy érték a baranyaiaknak. 80 ezer potom pénz ezért a házikóért, annak ellenére, hogy láthatóan van még vele mit tenni.

 

VÉRTESSZŐLŐS

vertesszolos

Méret: azt írják: 180 m2, de amúgy teljesen mindegy

Környék: :-))))))))

Nem teljesen értem ennek a kúriának az árazását, hisz Vértesszőlős mindössze 50 kilométerre fekszik Budapesttől, amit bátrabb autósok akár naponta is teljesíteni tudnak. A szerencsés bérlő a Vértest láthatja az épület egyik oldalán, egy lovardát a másik oldalon. Érdemes visszanézni ezek után a lap tetejére, Erzsébetvárosba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik