Élet-Stílus

40 év után tudták meg a legjobb barátok, hogy elcserélték őket a kórházban

Egy napon, egy kórházban születtek. Testvérekként nevelkedtek. Még viccelődtek is azon, mennyire hasonlítanak a másik családjára.

Aztán a múlt héten megérkezett a DNS-vizsgálat eredménye, ami minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy a manitobai kórház, ahol 40 évvel korábban egy napon születtek, hibázott. Méghozzá nem is kicsit. Mint kiderült, a két fiút, Luke Moniast és Norman Barkmant elcserélték: a Barkman-gyereket Moniaséknak, míg Moniasék fiát Barkmanéknak adták.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a két fiú élete a hazaszállításukat követően sem vált külön. Legjobb barátokként, már-már testvérekként cseperedtek és szinte mindent együtt csináltak.

„Emlékszem, a barátaink még viccelődtek is azzal, hogy jobban hasonlítunk a másik családjára, mint a sajátunkéra, de akkor ezeket a szurkálódásokat nem vettük komolyan” – nyilatkozták a CBS csatornának.

Idén azonban úgy döntöttek, egyszer és mindenkorra pontot tesznek az ügy végére és DNS-vizsgálattal bizonyítják be, hogy abban a családban élnek, ahol születtek. Csakhogy az eredmény ennek épp az ellenkezőjét bizonyította. A két férfi a hírcsatornának elmondta, a hírre teljesen összeomlottak.

„Olyan ez, mintha egy hiba miatt ellopták volna tőlünk a valódi életünket.”

Nem csoda, hogy mindkét család kártérítési pert fontolgat a manitobai kórház ellen. Hozzátették, azért hozzák nyilvánosságra történetüket, mert félnek tőle, hogy a kórház akkori dolgozói nem csak az esetükben hibáztak.

„Előfordulhat, hogy a közeljövőben más kanadai családoknak is szembe kell majd néznie azzal, amivel nekünk.”

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik